Νέο Renault Alpine Celebration concept για τα 60 χρόνια

Για τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ίδρυση της Alpine (το 1955), η εν λόγω Γαλλική μάρκα (ανήκει από το 1973 στην Renault) παρουσιάζει το πρωτότυπο μοντέλο Alpine Celebration. Αυτό δημιουργήθηκε ειδικά για τον σημερινό 24ωρο αγώνα του Le Mans, ενώ θα παρουσιαστεί και στο Goodwood Festival of Speed (25-28 Ιουνίου).

Το νέο 2θέσιο κουπέ Alpine φέρει εξωτερικά τα παραδοσιακά χρώματα μπλε – πορτοκαλί, όπως είχε χρησιμοποιηθεί στο πρωτότυπο και με πιο εντυπωσιακή σχεδίαση Alpine A110-50 που είχε εμφανιστεί στο GP του Μονακό το 20112, αλλά και σε παλαιότερα μοντέλα που είχαν λάβει μέρος στο Le Mans, μεταξύ 1963 και 1969.

Το σύγχρονο Alpine Celebration παραπέμπει σχεδιαστικά στο παλαιότερο A110 και χαρακτηρίζεται από τις καμπύλες του αμαξώματός του, δείχνοντας κατά πάσα πιθανότητα πως θα είναι το μοντέλο παραγωγής. Παράλληλα, στο αμάξωμά του έχουν χρησιμοποιηθεί και μέρη από ανθρακόνημα, όπως είναι στο σπόιλερ, τα πλευρικά μαρσπιέ, το διαχύτη, τους καθρέπτες και τους πίσω αεραγωγούς. Ο σχεδιασμός των τροχών έχει και αυτός ρετρό αναφορές, όπως και οι εμπρός προβολείς με τις αυτοκόλλητες πορτοκαλί ταινίες, οι οποίες θυμίζουν αυτές που τοποθετούσαν στα παλιά αγωνιστικά Alpine για να συγκρατούν τους φακούς από τυχόν συγκρούσεις. Για το τι κινητήρα φοράει ή τεχνικά χαρακτηριστικά γενικότερα δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά.

Get it on Google Play Download on the App Store