Νέο SEAT Leon Cupra με έως 280 ίππους

Με 265 και 280 ίππους

Λίγη μόλις ώρα μετά τη διαρροή των φωτογραφιών του νέου SEAT Leon CUPRA, η Ισπανική φίρμα παρουσιάζει και επίσημα το κορυφαίο μικρομεσαίο της μοντέλο με πλήρη τεχνικά στοιχεία. Ξεκινώντας από τον κινητήρα, ο 2.0 TSI προσφέρεται σε δύο αποδόσεις με 280 ή 265 ίππους και 350 Nm ροπής, σε συνδυασμό με DSG κιβώτιο ή με μηχανικό. Η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 5,7 δευτερόλεπτα με το DSG και σε 5,8 δευτερόλεπτα με το μηχανικό για το Leon CUPRA SC 280 και σε 5,9 δλ. και 5,8 δλ. αντίστοιχα για το Leon CUPRA SC 265. Επίσης, η κατανάλωση καυσίμου ξεκινά από τα 6,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 από τα 149 γρ./χλμ.

Όπως είχαμε αναφέρει και νωρίτερα η κορυφαία έκδοση του Leon θα προσφέρεται τόσο στο 3θυρο SportsCoupe αμάξωμα όσο και στο 5θυρο με παρόμοιες αισθητικές αναβαθμίσεις. Εξωτερικά ξεχωρίζουν οι μυώδης προφυλακτήρες με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα μπροστά και το διαχύτη πίσω, οι δύο οβάλ απολήξεις των εξατμίσεων, οι μεγάλης διαμέτρου ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών, η αεροτομή οροφής, οι μαύροι καθρέπτες και οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων με το λογότυπο «CUPRA». Στο εσωτερικό του νέου SEAT Leon Cupra υπάρχουν καθίσματα με ενισχυμένη στήριξη, αλουμινένια πεντάλ, τριάκτινο flat bottomed τιμόνι και πίνακας οργάνων με πιο σπορτίφ γκρι φόντο. 

Στον τομέα των δυναμικών χαρακτηριστικών, το νέο SEAT Leon CUPRA εφοδιάζεται με το δυναμικό έλεγχο πλαισίου DCC, με μπλοκέ εμπρός διαφορικό που ενεργοποιείται υδραυλικά και είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μέσω του ESP και EDS και με προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης. Πρόσθετα, το ESP περιλαμβάνει δύο στάδια απενεργοποίησης, όπου στο δεύτερο απενεργοποιείται πλήρως.

Get it on Google Play Download on the App Store