Η νέα Skoda Octavia αποκαλύπτεται!

Η νέα, 3ης γενιάς Octavia αποκαλύπτεται πλέον και επίσημα. Με πιο πολυτελή εικόνα, μεγαλύτερη, πιο ποιοτική και σύγχρονη τεχνολογικά, με ακόμα μεγαλύτερους χώρους και πλήρη γκάμα μηχανικών συνόλων. «Η νέα Skoda Octavia είναι η καρδιά της μάρκας Skoda» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της φίρμας, Winfried Vahland. To νέο μεσαίο μοντέλο της Skoda προβάλλει premium χαρακτηριστικά στην εμφάνισή του με «καθαρές» γραμμές, αίσθηση στιβαρότητας και απουσία κάθε περιττού στοιχείου εντυπωσιασμού, θυμίζοντας ίσως και λίγο… Audi. Παράλληλα οι διαστάσεις της νέας Octavia έχουν αυξηθεί κατά 90 χλστ. σε μήκος (4.659), 45 χλστ. σε πλάτος (1.814), 108 χλστ. σε μεταξόνιο (2.686), με αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο ευρύχωρη από το προγενέστερο μοντέλο. Πιο συγκεκριμένα η Skoda κάνει αναφορά για περισσότερο κατά 73 χλστ. χώρο για τα γόνατα, πιο πολύ αέρα για τα κεφάλια κατά 8 χλστ. εμπρός και 39 χλστ. πίσω, μεγαλύτερο πλάτος στο πίσω τμήμα της καμπίνας κατά 26 χλστ. και χώρο αποσκευών 590! λτ. (+30 λτ.).

Κατά την ανάπτυξη της νέας Skoda Octavia δόθηκε και ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της ασφάλειας (άλλωστε καμία γενιά δεν έχει βαθμολογηθεί με 5 αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP). Έτσι θα περιλαμβάνει συστήματα αυτόματης ακινητοποίησης του οχήματος, προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης, ανίχνευση κόπωσης, ενεργό καπό για την προστασία των πεζών κ.α. Πρόσθετα η νέα MQB πλατφόρμα εξασφαλίζει χαμηλότερο βάρος (έως 102 κιλά), υψηλότερη ακαμψία και καλύτερη προστασία των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης σε συνδυασμό και με τους έως 9 αερόσακους (στάνταρ αερόσακος γονάτων οδηγού).   

Η νέα Octavia εφοδιάζεται με 4 TSI κινητήρες, τους  1,2 λτ. με 105 ίππους, 1,4 λτ. με 122 και 140 ίππους και τον 1,8 TSI των 180 ίππων και επίσης 4 ντίζελ, τους TDI με τον αρχικό των 1,6 λτ. ισχύος 110 ίππων στην έκδοση GreenLine να καταναλώνει 3,4 λτ./100 χλμ. και να εκπέμπει 89 γρ./χλμ. CO2. Όλα τα μηχανικά σύνολα (εκτός των αρχικών) θα εφοδιάζονται με startstop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση και DSG κιβώτιο (προαιρετικά), ενώ στα άμεσα πλάνα είναι οι εκδόσεις με 4κίνηση και κίνηση με φυσικό αέριο (CNG).

Περισσότερα θα είναι και τα στοιχεία του εξοπλισμού, αφού προαιρετικά θα περιλαμβάνονται ενεργό cruise control, αυτόματη λειτουργία μεγάλων φώτων, αυτόματο σύστημα παρκαρίσματος, αναγνώριση οδικών πινακίδων σήμανσης, πανοραμική ανοιγόμενη οροφή, το σύστημα KESSY (KeylessEntryStartandExitSystem), νέας γενιάς infotainment κ.α.

Get it on Google Play Download on the App Store