Subaru WRX Concept (+video)

Tα επίσημα αποκαλυπτήρια του WRX Concept, πραγματοποίησε σήμερα η Subaru στην διεθνή έκθεση της Νέας Υόρκης. Tο 4θυρο με κουπέ στοιχεία WRX Concept που κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει το μελλοντικό Impreza, είναι ιδιαίτερα επιβλητικό όπως το είδαμε και στις προ ημερών πρώτες του φωτογραφίες, παραμένοντας έντονα σπορ και διατηρώντας στοιχεία του παρελθόντος όπως είναι ο χαρακτηριστικός αεραγωγός του καπό και οι 4 απολήξεις των εξατμίσεων στο πίσω μέρος. Το WRX Concept έχει μήκος 4.521 χλστ., πλάτος 1.889 χλστ. και ύψος 1.389 χλστ., είναι δηλαδή ελαφρώς πιο χαμηλό και πιο μικρό αλλά και πιο φαρδύ από το προγενέστερο (σεντάν έκδοσης) Impreza. Παρά το μικρότερο μήκος του ωστόσο, το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο κατά 117 χλστ. (2.761 χλστ). κάτι που σε συνδυασμό με τα παραπάνω στοιχεία αύξησης των μετατροχίων και της σημασίας που δίνει η Subaru στους τομείς του βάρους και της κατανομής του, μας κάνουν να ελπίζουμε σε ένα ακόμα καλύτερο από οδηγικής άποψης, Impreza.

Αναφορικά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά η Subaru δεν έχει αναφέρει κάτι σχετικά, ωστόσο αναμένεται να εφοδιάζεται με εντελώς νέο κινητήρα της εταιρείας (κατά πάσα πιθανότητα πάλι επίπεδης διάταξης), θα είναι παραδοσιακά τετρακίνητο ενώ αντί για αλουμίνιο στα προηγούμενα WRX και STi Impreza, η οροφή του νέου θα είναι κατασκευασμένη κατά πάσα πιθανότητα από ανθρακόνημα όπως στο πρωτότυπο μοντέλο.

Για την ώρα πάντως η Subaru μετρά τις αντιδράσεις του κοινού στην συγκεκριμένη έκθεση σχετικά με το WRX Concept, οπότε είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για το Impreza παραγωγής. Ας αρκεστούμε έτσι στις φωτό και το βίντεο που έχουμε στη διάθεσή μας.

Get it on Google Play Download on the App Store