10 tips ελκυστικής αγγελίας αυτοκινήτου

Ήρθε η ώρα να αποχωριστείτε το αυτοκίνητό σας και θα πρέπει να το βάλετε σε αγγελία. Μια διαδικασία που πρέπει να γίνει σωστά, προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τόσο από πλευράς τιμής, όσο και γρήγορης πώλησης. Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει η εμπορικότητα του μοντέλου, όμως όσα περισσότερα ίδια υπάρχουν, τόσο ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος, οπότε θα ξεχωρίσει η πιο ελκυστική αγγελία. Εμείς παραθέτουμε παρακάτω 10 χρήσιμες συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν τα πουλήσετε το αυτοκίνητό σας.

1. Πλυμένο αμάξωμα

Η καθαριότητα είναι η μισή (αν όχι ολόκληρη) αρχοντιά. Για να εμφανιστεί ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο σε αγγελία, θα πρέπει να είναι καθαρό εξωτερικά. Αν είναι εύκολο ένα γυάλισμα, θα του χαρίσει επιπλέον λάμψη και θα το κάνει να φαίνεται πιο καινούργιο.

2. Καθαρό εσωτερικό

Φυσικά ένας λεπτομερής καθαρισμός επιβάλλεται να γίνει και στο εσωτερικό. Αν υπάρχουν πολλοί λεκέδες στα καθίσματα και έχει άσχημη μυρωδιά, τότε καλό είναι να κάνετε βιολογικό καθαρισμό. Σημασία δίνουν οι αγοραστές στις φθορές που υπάρχουν στα καθίσματα, τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων.

3. Σωστή περιγραφή

Μία σωστή αγγελία πρέπει να συνοδεύεται με όλα τα στοιχεία του αυτοκινήτου, όπως χωρητικότητα κινητήρα, ισχύ, ημερομηνία πρώτης ταξινόμησης κ.λπ. Επίσης, ενδείκνυται να γίνεται και μια γενικότερη αναφορά για το μοντέλο.

4. Αληθινά χιλιόμετρα

Ορισμένοι δεν αναγράφουν καθόλου χιλιόμετρα στην αγγελία ή ελάχιστα, χωρίς φυσικά να είναι τα αληθινά. Αυτό είναι αποτρεπτικό για τον ενδιαφερόμενο, αφού είναι από τα πρώτα στοιχεία που εξετάζει κανείς.

5. Ενημερωμένο βιβλίο service

Ένα ενημερωμένο βιβλίο service όπου αναγράφεται όλη η συντήρηση σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, αποτελεί σημαντικό προσόν για την πώληση του αυτοκινήτου, γιατί δείχνει το ιστορικό και τα πραγματικά του χιλιόμετρα.

6. Αμάξωμα δίχως χτυπήματα

Όσο καλύτερη είναι η κατάσταση του αμαξώματος τόσο πιο θετική είναι η πρώτη εντύπωση που εισπράττει ο ενδιαφερόμενος. Εάν υπάρχουν επιφανειακά γδαρσίματα που απομακρύνονται με μια αλοιφή, τότε αφαιρέστε τα. Στην περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι γεμάτο χτυπήματα, ή με ξεθωριασμένο χρώμα, τότε θα πέσει και πολύ η τιμή.

7. Ελαστικά σε καλή κατάσταση

Τα λάστιχα θα πρέπει να βρίσκονται και αυτά σε όσο το δυνατό καλύτερη κατάσταση, γιατί στην περίπτωση που χρειάζονται σύντομα αλλαγή τότε θα ζητηθεί από τον αγοραστή μείωση της τιμής του αυτοκινήτου.

8. Ανταγωνιστική τιμή πώλησης

Κάντε μια έρευνα από αγγελίες τις τιμές πώλησης παρόμοιων αυτοκινήτων με του δικού σας. Αν θέλετε να πουληθεί γρήγορα, τότε είναι προτιμότερο να ρίξετε λίγο την τιμή από το μέσο όρο, έτσι ώστε να γίνει πιο ελκυστικό και ανταγωνιστικό.

9. Φωτογραφίες χωρίς κρυφά σημεία

Αγγελία χωρίς φωτογραφίες ή να μη φαίνεται ολόκληρο το αυτοκίνητο, είναι απαγορευτική. Θα πρέπει να τραβηχτούν εικόνες από όλες τις πλευρές του, όπως επίσης και από το εσωτερικό.

10. Αγγελία σε πολλά μέσα

Για να αυξηθούν οι πιθανότητες να δουν περισσότερα μάτια το αυτοκίνητο που θέλετε να πωλήσετε, καλό είναι να μπει αγγελία σε πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες. Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία και η τιμή θα πρέπει να είναι παντού τα ίδια.

Get it on Google Play Download on the App Store