Νέοι Volvo Drive-E κινητήρες το φθινόπωρο




Οι τρεις πρώτοι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της νέας γκάμας Drive-E είναι έτοιμοι και θα λανσαριστούν το ερχόμενο φθινόπωρο στα περισσότερα μοντέλα της Volvo, της μεσαίας κατηγορίας και άνω. Αρχικά για την Ευρώπη πρόκειται για τα 2λιτρα μηχανικά σύνολα βενζίνης Τ5 με 247 ίππους, Τ6 με 310 ίππους και ο ντίζελ D4 των 183 ίππων, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στα προσφάτως ανανεωμένα μοντέλα Volvo S60, V60, XC60, V70, XC70 και S80. Παράλληλα τα μηχανικά αυτά σύνολα μπορούν να συνδυαστούν με το ολοκαίνουριο αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο ή με το 6τάχυτο μηχανικό.

Ο diesel Drive-E διαθέτει twin-turbo και την τεχνολογία i-ART όπου μέσω του ανεξάρτητου αισθητήρα που υπάρχει και κάθε μπεκ επιτυγχάνεται μέγιστη δυνατή απόδοση με χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές CO2. Όσον αφορά στους βενζινοκινητήρες γίνεται συνδυασμός μηχανικού υπερσυμπιεστή για περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές με υπερτροφοδότη για τις μεσαίες στροφές και άνω, δηλαδή μια ανάλογη σε φιλοσοφία τεχνολογία με αυτή της Volkswagen.

Στο μέλλον όλοι οι κινητήρες Drive-E θα μπορούν να συνδυαστούν με υβριδική τεχνολογία, με τη μπαταρία τοποθετημένη στο κέντρο του αυτοκινήτου, ενώ αργότερα θα προστεθούν στη γκάμα και μικρότερης χωρητικότητας Drive-E μηχανικά σύνολα τα οποία θα έχουν περισσότερο εμπορικό ενδιαφέρον. 

Δείτε ακόμα: Νέες τεχνολογίες αυτοκινήτων

Get it on Google Play Download on the App Store