Έως το 2020 το πρώτο αυτόνομο Nissan




Βράβευση της Nissan στην έκθεση CEATEC για την αυτόνομη οδήγηση

Με την απονομή του πρώτου βραβείου, στη διεθνούς φήμης  έκθεση τεχνολογικών καινοτομιών CEATEC της Ιαπωνίας, η Nissan επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την τεχνολογική υπεροχή της, με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Η συγκεκριμένη, εξαιρετικά τιμητική διάκριση για τη Nissan, αφορά την καλύτερη τεχνολογία, προϊόν ή υπηρεσία που παρουσιάζεται στην έκθεση CEATEC JAPAN 2013 και είναι το αποτέλεσμα μιας ανεξάρτητης κριτικής επιτροπής από Αμερικανούς δημοσιογράφους, που ειδικεύονται στον τομέα της πληροφορικής και των τεχνολογιών.

Η κριτική επιτροπή που απονέμει το βραβείο,  εστιάζει σε κριτήρια όπως η χρησιμότητα της βραβευθείσας τεχνολογίας, στο αν καλύπτει νέες καταναλωτικές ανάγκες, στη λειτουργικότητα της, αλλά και  στην καινοτομία της. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, που μια αυτοκινητοβιομηχανία  κατακτά το εν λόγω βραβείο. Για την ιστορία, η Nissan αποκάλυψε τη συγκεκριμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης τον περασμένο Αύγουστο, με τη δέσμευση ότι θα λανσάρει το πρώτο της μοντέλο με αυτή τη δυνατότητα, έως το 2020.

Επιπλέον, η παραπάνω τεχνολογία αποτελεί τη φυσική προέκταση του Nissan Safety Shield ενός συστήματος που κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με  το νέο Nissan Note, αποτελούμενο  από ένα πακέτο λειτουργιών όπως η προειδοποίηση τυφλού σημείου (Blind Spot Warning), η λειτουργία προειδοποίησης απότομης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας  (Lane Departure Warning), καθώς  και το προηγμένο σύστημα ανίχνευσης εμποδίων (Moving Object Detection System. 

Get it on Google Play Download on the App Store