Η εξέλιξη των φωτιστικών σωμάτων τα τελευταία 100 χρόνια (video)

Τα φωτιστικά σώματα έχουν και αυτά με την σειρά τους σημειώσει σημαντική εξέλιξη παράλληλα με την τεχνολογία των διαφόρων υπόλοιπων μερών ενός αυτοκινήτου και εντυπωσιάζουν ολοένα και περισσότερο με τις δυνατότητες και ικανότητές τους. Η Audi μέσω του βίντεο “Speed of light”, παρουσιάζει μέσα σε λίγα λεπτά την πρόοδο που έχει σημειωθεί εδώ και έναν αιώνα.

Πίσω στο μακρινό 1903 τα φωτιστικά σώματα των αυτοκινήτων δε διέφεραν από τις φωτιστικές λάμπες των σπιτιών, αφού άναβαν με σπίρτο και έκαιγαν παραφίνη. Δέκα χρόνια αργότερα παρουσιάστηκαν οι λάμπες καρβιδίου ή ασετιλίνης αερίου, ενώ η επανάσταση ήρθε το 1920 με τις λάμπες ρεύματος. Πολλά χρόνια μετά, το 1972 έκαναν την εμφάνισή τους τα διπλά φωτιστικά σώματα και το 1994 τα φώτα Xenon έφεραν σημαντική πρόοδο. Τα LED φώτα πρωτοεμφανίστηκαν το 2008 ανεβάζοντας και άλλο τον πήχη, το 2013 παρουσιάστηκαν τα Led Matrix και το 2014 τα Laser Lights έκαναν τη διαφορά.

Η εξέλιξη φυσικά συνεχίζεται και σε άλλα επίπεδα μέσω της κατευθυνόμενης δέσμης φωτός, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store