Έτοιμη η νέα SUV Alfa Romeo Stelvio για την πρεμιέρα

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε την πρεμιέρα του πρώτου SUV μοντέλου της Stelvio, ύστερα από 13 ολόκληρα χρόνια από την εμφάνιση του πρωτότυπου μοντέλου Kamal (το 2003 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης).

Ωστόσο, το ντεμπούτο της Stelvio δεν θα πραγματοποιηθεί στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, αλλά λίγες εβδομάδες πιο μετά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες (15 – 18 Νοεμβρίου). Άλλωστε η Alfa Romeo «ποντάρει» πολύ στην αγορά των Η.Π.Α. για να αυξήσει τις πωλήσεις της και κατ’επέκταση να συνεχίσει την εξέλιξη των επόμενων νέων μοντέλων της.

Μέχρι στιγμής, η μοναδική εικόνα που φαίνεται πιο πολύ το αμάξωμα της Stelvio είναι η συγκεκριμένη που προέρχεται από το εργοστάσιο Cassino, όπου παράγεται η Giulia και η Giulietta. Άλλωστε η Stelvio θα βασίζεται στο πλαίσιο της Giulia, από την οποία θα προέρχονται παράλληλα οι κινητήρες και διάφορα ακόμα τμήματα.

Παράλληλα διακρίνονται -αναμενόμενα- και σχεδιαστικές ομοιότητες με την Giulia, αν και δεν φαίνεται να έχει το ίδιο δυναμικό στιλ, αλλά πιο ήπιων τόνων αισθητική. Βέβαια για πιο σίγουρα συμπεράσματα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να αποκαλυφθεί πλήρως.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο από το εργοστάσιο Cassino:

Get it on Google Play Download on the App Store