Νέο σύστημα της Ford προλαμβάνει τις κλήσεις από ταχύτητα!

Η Ford Ευρώπης ανακοίνωσε ότι το νέο S-MAX θα είναι το πρώτο μοντέλο της Ford παγκοσμίως που θα προσφέρει το Intelligent Speed Limiter, μία νέα τεχνολογία που ανιχνεύει σήματα οδικής κυκλοφορίας και προσαρμόζει το γκάζι βοηθώντας τους οδηγούς να τηρούν τα όρια ταχύτητας και να αποφεύγουν τα πρόστιμα.


Η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας μπορεί να έχει υψηλό κόστος, αφενός λόγω προστίμων και στέρησης διπλώματος οδήγησης, αφετέρου λόγω συμβολής στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν περισσότερες από 35.000 κάμερες ασφαλείας ενώ σε μερικές χώρες τα όρια ταχύτητας έχουν μειωθεί.

Το Intelligent Speed Limiter συνδυάζει τη λειτουργικότητα δύο τεχνολογιών Ford: Του Adjustable Speed Limiter  που επιτρέπει στους οδηγούς να ορίζουν μηχανικά μία μέγιστη ταχύτητα για το όχημα και του Traffic Sign Recognition  που παρέχει στους οδηγούς το πιο πρόσφατο εντοπισμένο όριο ταχύτητας, σήματα ακύρωσης και απαγορευτικά προσπέρασης μέσω ένδειξης στο ταμπλό.

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν μεταξύ συστημάτων περιορισμού ταχύτητας στο μενού του οχήματος χρησιμοποιώντας τα χειριστήρια του τιμονιού και να τα ενεργοποιούν με τα χειριστήρια του συστήματος ταχύτητας. Μπορεί να ρυθμιστεί μία μέγιστη ταχύτητα για το Intelligent Speed Limiter και στη συνέχεια να αυξάνεται ή να μειώνεται σε στάδια των 5 χλμ./ώρα. Σε ταχύτητες 30-200 χλμ./ώρα η τεχνολογία χρησιμοποιεί πληροφορίες ορίου ταχύτητας από το σύστημα Traffic Sign Recognition. Σε οχήματα εφοδιασμένα με σύστημα πλοήγησης, το Intelligent Speed Limiter χρησιμοποιεί επίσης δεδομένα χαρτών για μεγαλύτερη ακρίβεια.

Το Intelligent Speed Limiter επιτρέπει στους οδηγούς να ορίζουν την ταχύτητα με περιθώριο μέχρι 10 χλμ./ώρα πάνω από το εντοπισμένο όριο ταχύτητας. Το σύστημα δεν χρησιμοποιεί τα φρένα αλλά ελέγχει ομαλά τη ροπή του κινητήρα, ρυθμίζοντας ηλεκτρονικά την ποσότητα του παρεχόμενου καυσίμου. Εάν το S‑MAX υπερβεί την μέγιστη ταχύτητα που έχει οριστεί εξ αιτίας μιας κατηφόρας για παράδειγμα, τότε ηχεί μία προειδοποίηση. Οι οδηγοί μπορούν προσωρινά να παρακάμψουν το σύστημα πιέζοντας σταθερά το γκάζι.

Παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο πως λειτουργεί:

Get it on Google Play Download on the App Store