Νέος 3.0 λτ. turbo κινητήρας για τις Porsche 911 Carrera

Η Porsche έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις δοκιμές στη Ν. Αφρική της ανανεωμένης Porsche 911, η οποία εξωτερικά διαθέτει ελαφρύ καμουφλάζ. Οι αλλαγές στο αμάξωμα θα εστιαστούν στα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και στους προφυλακτήρες. Στο εσωτερικό υπάρχουν στοιχεία που παραπέμπουν στην 918 Spyder, όπως είναι το μπουτόν επιλογής στιλ οδήγησης που βρίσκεται στο τιμόνι.

Τεχνικές πληροφορίες δεν έδωσε ακόμα η Porsche για την ανανεωμένη 911 που θα κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ωστόσο διέρρευσαν κάποιες ανεπίσημες «πικάντικες» πληροφορίες. Η σημαντικότερες αλλαγές θα γίνουν στις Carrera, οι οποίες θα κάνουν downsizing και θα προσφέρουν υψηλότερη απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση με μικρότερους κινητήρες.

Πιο αναλυτικά, τόσο η 911 Carrera με τον 3.4 λτ. 6κύλινδρο boxer των 350 ίππων όσο και η Carrera S με τον 3.8 λτ. των 400 ίππων θα εφοδιάζονται με έναν καινούριο 6κύλινδρο 3.0 λτ. turbo, απόδοσης 370 και 420 ίππων αντίστοιχα. Παράλληλα στην Carrera S, η ροπή θα φτάσει τα 500 Nm, δηλαδή +60 Nm. Αναμενόμενα οι επιδόσεις θα είναι καλύτερες και τα 0-100 χλμ./ώρα θα είναι πιο κοντά στα μόλις 4 δευτερόλεπτα.

Get it on Google Play Download on the App Store