Νέα Mercedes C-Class Coupé και με 1.600άρη κινητήρα

Η Mercedes αποκάλυψε το νέο μεσαίο κουπέ μοντέλο της C-Class Coupé, το οποίο συνδυάζει την πολυτέλεια με την σικ εμφάνιση και τα δυναμικά χαρακτηριστικά, ενώ μοιάζει σαν μια μικρότερη S-Class Coupé ειδικά στο πίσω άκρο. Συγκριτικά με την προγενέστερη, η νέα Coupé είναι κατά 95 χιλιοστά μακρύτερη και από την σεντάν διαθέτει χαμηλότερη κατά 15 χιλιοστά ανάρτηση. Το πίσω μέρος της είναι χυτό με έντονα κεκλιμένη οροφή, ανασηκωμένο καπό που σχηματίζει σπόιλερ και οριζόντια φωτιστικά σώματα.

Το εσωτερικό είναι παρόμοιο με εκείνο της σεντάν C-Class, όμως φέρει νέες επενδύσεις και καθίσματα. Παράλληλα μέσω του μακρύτερου κατά 80 χλστ. μεταξονίου και των 40 χλστ. περισσότερου πλάτους, προσφέρει πιο άνετους χώρους από της προγενέστερης κουπέ.

Ιδιαίτερα μελετημένη με την σειρά της είναι και η αεροδυναμική (Cd: 0,26), ενώ έχει ελαφρύνει και έχει αποκτήσει υψηλότερη ακαμψία. Τμήματα από αλουμίνιο περιλαμβάνουν στα φτερά, εμπρός και πίσω καπό και την ίδια στιγμή έχει γίνει χρήση υλικών υψηλής αντοχής. Χαρακτηριστικά που ευνοούν την κατανάλωση και οδική συμπεριφορά. Η ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς με νέο άξονα εμπρός 4πλών συνδέσμων και 5πλών πίσω προσφέρεται σε δύο εκδόσεις: Την πιο άνετη AGILITY CONTROL και την πιο σπορ με σφιχτότερη ρύθμιση και το σύστημα διεύθυνσης Sport Direct-Steer. Προαιρετικά θα είναι διαθέσιμη και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση AIRMATIC, η οποία περιλαμβάνει και τις επιλογές “ECO”, “Comfort”, “Sport”, “Sport +” και “Individual” μέσω του χειριστηρίου DYNAMIC SELECT.

Περνώντας στους κινητήρες, αρχικός θα είναι ο βενζίνης 1.6 turbo των 156 ίππων (C 180), κατόπιν υπάρχει ο 2λιτρος των 184 ίππων (C 200), των 211 ίππων (C 250) και 245 ίππων (C 300). Στους ντίζελ υπάρχει ο 2.1 λτ. με 170 και 204 ίππους.

Το λανσάρισμα της νέας C-Class Coupé θα γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ενώ η κορυφαία έκδοση Mercedes-AMG C 63 Coupé θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Αυγούστου.

Δείτε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store