Έρχεται το ηλεκτρικό σεντάν-κουπέ VW Aero B

Την καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Τρίτη η VW, η οποία teas-αρε τη νέο concept car της. O λόγος γίνεται φυσικά για το Αερο Β, το οποίο εμφανίστηκε σε τοιχογραφία κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Το sedan (ή liftback) θα ντεμπουτάρει τον ερχόμενο μήνα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Πεκίνο της Κίνας και προορίζεται ως «αδελφός» του Passat. Το αυτοκίνητο θα παραγγέλνεται στην Κίνα το δεύτερο μισό του 2023 και αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές. Λέγεται πως θα έχει αυτονομία της τάξης των 700 χιλιομέτρων.

Το πιο σημαντικό από αυτά που είπε το αφεντικό των Γερμανών, Ραλφ Μπραντστάτερ, είναι πως πρόκειται για ένα μοντέλο ID., ακολουθώντας την πρόσφατη παρουσίαση του ID. Buzz. Ο σχεδιασμός του θα είναι αεροδυναμικός για να στηρίζει τα μεγάλα επίπεδα αυτονομίας, που τοποθετούνται στα επίπεδα των 700 χλμ., ενώ περιττό να αναφερθεί πως θα βασιστεί στην πλατφόρμα ΜΕΒ, η οποία υποστηρίζει την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και τους άπλετους χώρους στην καμπίνα των επιβατών. Τον Απρίλιο λοιπόν αναμένεται το ντεμπούτο του Aero B, το οποίο θα θυμίζει σε πολλά το ID. Vission του Σαλονιού της Γενεύης το 2018.

Τέλος, ανάμεσα στα άλλα τα οποία αποκάλυψε ο Μπραντστάτερ, αποτελεί το γεγονός που θέλει τη Volkswagen να λανσάρει ένα ηλεκτρικό όχημα το 2025, το οποίο θα βασιστεί στο ID. Life concept και θα «κάθεται» επάνω στη μικρή πλατφόρμα ΜΕΒ εμπρός κίνησης και όχι στην πισωκίνητη ΜΕΒ. Αυτό το όχημα θα αντικαταστήσει το e-up!, το οποίο πρόσφατα ξεκίνησε ξανά την παραγωγή του. Φυσικά, τόσο η Seat όσο και η Skoda θα παρατάξουν τα δικά τους αντίστοιχα μοντέλα, παίρνοντας τη θέση των Mii Electric και Citigo e iV αντίστοιχα.

Get it on Google Play Download on the App Store