Νέες λεπτομέρειες για το Toyota Yaris GRMN των 210 ίππων

Η Toyota ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το κορυφαίο σπορ Yaris GRMN, το οποίο κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και θα λανσαριστεί στην Ευρώπη στις αρχές του 2018. 

Την κίνησή του αναλαμβάνει ένα υπερτροφοδοτούμενο (με μηχανικό υπερσυμπιεστή) μηχανικό σύνολο 1.8 λτ. απόδοσης 210 ίππων, το οποίο συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς. Η Toyota αναφέρει ότι το Yaris GRMN επιτυγχάνει τους καλύτερους χρόνους επιταχύνσεων στην κατηγορία του, τόσο στο 0-100 χλμ./ώρα, όσο και στα 80-120 χλμ./ώρα με τέταρτη ταχύτητα.

Δείτε ακόμα: Πως τα πήγε το Toyota C-HR στις δοκιμές πρόσκρουσης; (+video)

Απαραίτητες αλλαγές έχουν γίνει τόσο στο πλαίσιο, όσο και στις αναρτήσεις και φρένα. Για την ενίσχυση του πλαισίου έχει τοποθετηθεί μπάρα θόλων στον εμπρός άξονα, ενώ η ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση και δοκιμασμένη στην πίστα του Nürburgring εφοδιάζεται με πιο κοντά ελατήρια, νέα αμορτισέρ, μεγαλύτερης διαμέτρου αντιστρεπτικές δοκούς, συν διαφορικό Torsen περιορισμένης ολίσθησης. Για πιο αποτελεσματική πέδηση εξοπλίζεται με ενισχυμένα και μεγαλύτερα φρένα με τετραπίστονες δαγκάνες εμπρός.

Τροποποιήσεις έχει κάνει η Toyota και στο αποκλειστικά 3θυρο αμάξωμα του Yaris GRMN, όπως είναι οι νέοι σπορ προφυλακτήρες, ο διαχύτης πίσω με την κεντρικά τοποθετημένη απόληξη της εξάτμισης, τα αεροδυναμικά βοηθήματα και οι ζάντες BBSτων 17 ιντσών.

Δείτε ακόμα: Η Toyota βελτίωσε το Hilux για την αποφυγή ανατροπής

Στο εσωτερικό του Yaris GRMN την πιο σπορτίφ εικόνα ενισχύουν τα εμπρός καθίσματα με την ενισχυμένη πλευρική στήριξη, το μικρής διαμέτρου τιμόνι (από το GT86) και τα αλουμινένια πεντάλ.

 

Get it on Google Play Download on the App Store