Νέο Tοyota Auris

Το νέο Auris το οποίο βρίσκεται ήδη στη χώρα μας, ήρθε να διατηρήσει όλες τις αξίες του ονόματός του αλλά και της Toyota προβάλλοντας νέο σχεδιαστικό, τεχνολογικό και οδηγικό προφίλ ενώ είναι αναβαθμισμένο σε όλα τα επίπεδα. Αρχικά, το δημοφιλές μικρομεσαίο μεγάλωσε ελαφρώς σε διαστάσεις και φτάνει τα 4.275 χλστ. σε μήκος και τα 1.760 χλστ. σε πλάτος, με το μεταξόνιό του να παραμένει το ίδιο στα 2.600 χλστ. αποτελώντας ένα ιδιαίτερα κόμπακτ αμάξωμα στην κατηγορία.

Εμφανισιακά, το νέο Toyota Auris είναι σύγχρονο και ξεχωριστό με τις έντονες γραμμές του αμαξώματος να συντελούν στην διαμόρφωση ενός καλαίσθητου αυτοκινήτου. Το Auris παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε ελαφρώς σε διαστάσεις και είναι ποιο ποιοτικό και με πλουσιότερο επίπεδο εξοπλισμού σε σχέση με το προηγούμενο, κατάφερε και μείωσε το βάρος του κατά 40 ολόκληρα κιλά με τη χρήση πιο ελαφριών υλικών του σασί. Ιδιαίτερη μελέτη έδειξαν οι μηχανικοί και σχεδιαστές της Toyota, ώστε το νέο Auris να αποκτήσει και ένα πιο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές Corolla και Auris κάτι που μόνο θετικά μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Το χαμηλό ύψος του αμαξώματος και η μείωση του βάρους έχουν «κατεβάσει» το κέντρο βάρους του αμαξώματος με οφέλη στην οδική συμπεριφορά του, ενώ και η θέση οδήγησης βρίσκεται κατά 40 χλστ. πιο χαμηλά τοποθετημένη με το τιμόνι να έχει μικρότερη κατά 2 μοίρες γωνία. Στο εσωτερικό του το νέο Auris άμεσα δείχνει πολύ πιο ποιοτικό από το προηγούμενο, με χρήση καλύτερων υλικών και καλύτερης συναρμολόγησης. Η αισθητική συνάδει με την ξεχωριστή εξωτερική του σχεδίαση, ενώ όπως και στο παρελθόν ο πίνακας οργάνων κερδίζει τις εντυπώσεις με τον hi tech αέρα του. Οι χώροι με βάση την αύξηση των διαστάσεων είναι καλύτεροι για τους επιβάτες και κυρίως όσον αφορά στο διαθέσιμο πλάτος του πίσω καθίσματος, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 6 λίτρα σε σχέση με το προκάτοχο Auris, φτάνοντας έτσι τα 360 συνολικά. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το νέο Auris ακόμα και στην υβριδική του έκδοση διαθέτει την ίδια χωρητικότητα πορτ μπαγκάζ αφού οι μπαταρίες του βρίσκονται κάτω από τα καθίσματα.

Όσον αφορά στους κινητήρες, το νέο Auris διατίθεται στη χώρα μας με τους κινητήρες βενζίνης των 1,33 και 1,6 λίτρων με απόδοση 99 και 132 ίππων αντίστοιχα, ενώ η υβριδική έκδοση εφοδιάζεται με τον γνωστό 1,8 λτ. κινητήρα του Prius συνδυαστικής απόδοσης με τον ηλεκτροκινητήρα, 136 ίππων. Οι πετρελαιοκινητήρες είναι ο 1,4 D-4D της εταιρείας με απόδοση 90 ίππους και ο δίλιτρος επίσης D-4D με απόδοση 124 ίππων. Τέλος μια διαφορά ανάμεσα στις εκδόσεις είναι ότι οι μικρότεροι κινητήρες 1,33 λίτρων και 1,4 D-4D εφοδιάζονται με ημιάκαμπτο πίσω άξονα, ενώ οι υπόλοιπες διαθέτουν άξονα πολλαπλών συνδέσμων. Δείτε τις τιμές του νέου Auris εδώ.

Get it on Google Play Download on the App Store