Έρχεται το VW Golf σε έκδοση crossover

Το ανανεωμένο VW Golf έβδομης γενιάς μπορεί να μην έχει ιδιαίτερες αισθητικές αλλαγές, κάτι που είναι λογικό αφού μιλάμε για ανανεωμένη έκδοση, φέρνει όμως πολλές τεχνολογικές καινοτομίες σε μία κατηγορία στην οποία μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν (διαβάστε εδώ τα πάντα για το ανανεωμένο VW Golf έβδομης γενιάς).

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, σε αυτό θα βασιστεί και ένα νέο μοντέλο του ομίλου VW το οποίο θα ανήκει στην κατηγορία των crossover και θα τοποθετηθεί προϊοντικά κάτω από το Tiguan, ενώ θα είναι αποκλειστικά τρίθυρο. Μάλιστα λέγεται έντονα πως θα φέρει την ονομασία και την εμφάνιση του T-Roc, το οποίο είχαμε δει το 2014 στην έκθεση της Γενεύης.

Θυμίζουμε πως το T-Roc βασίζεται στην πλατφόρμα MQB (όπως και το Golf) είναι τρίθυρο και ως πρωτότυπο είχε οροφή targa (διαβάστε εδώ περισσότερα για το T-Roc Concept).

Όσον αφορά την πρεμιέρα του, το T-Roc παραγωγής αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του την άνοιξη στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης (εκεί που τρία χρόνια πριν είχε ντεμπουτάρει ως πρωτότυπο), ενώ κάτω από το καπό του θα δούμε τα μοτέρ που θα εξοπλίζουν και το ανανεωμένο Golf.

Μάλιστα θα πρέπει να περιμένουμε και υβριδική έκδοσή του, αλλά και ηλεκτρική, αντίστοιχη με αυτή του e-Golf. Όσον αφορά τη μετάδοση της κίνησης, προφανώς και θα είναι προσθιοκίνητο, ενώ θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις. Τέλος στα κιβώτια θα δούμε χειροκίνητα έξι σχέσεων και αυτόματα DSG επτά σχέσεων, νέας γενιάς.

Get it on Google Play Download on the App Store