Η Volkswagen παθαίνει ηλεκτροπληξία…

Ουδέν κακό αμιγές καλού λέμε στη χώρα μας και μάλλον θα πρέπει να αρχίσουν να το λένε και στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη VW η οποία μετά το dieselgate είναι αποφασισμένη να το ρίξει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για το καλό τόσο το δικό της όσο και όλων μας φυσικά, σύμφωνα με την εξαγγελία της Transform 2025+.

Διαβάστε ακόμη: Η VW σβήνει 30.000 υπαλλήλους της

Η VW έχει βαλθεί να ηγηθεί στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να γίνει η μάρκα η οποία θα κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή στο αγοραστικό κοινό. Τουλάχιστον αυτό διατείνονται στελέχη της μετά το σκάνδαλο dieselgate και όπως φαίνεται και από το νέο της πρόγραμμα/χρονοδιάγραμμα, ονόματι Transform 2025+, μπαίνει στην πρίζα για τα καλά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της γερμανικής μάρκας «Transform 2025+», στόχος είναι η πώληση ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών μοντέλων από το 2025 και σε βάθος 5ετίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της, Χέρμπερτ Ντις, από το 2020, οπότε και ξεκινά το πρώτο στάδιο του προγράμματος, η VW θα κατασκευάζει περισσότερα αυτοκίνητα στη Βόρεια Αμερική, ενώ η επόμενη γενιά του Amarok θα πωλείται και στις Η.Π.Α, όπως και το νέο 7θεσιο Atlas.

Δείτε επίσης: Αυτό είναι το νέο e-Golf

Τη χρονιά αυτή θα είναι που θα αρχίσει και η μεγάλη επίθεση της VW με ηλεκτροκίνητα μοντέλα, έχοντας ως μεγάλο όπλο της το νέο e-Golf καθώς και ένα νέο ηλεκτρικό SUV.

Το κόστος της απόφασης αυτής υπολογίζεται κοντά στα 2,5 δισ. ευρώ και τα λεφτά αυτά θα βρεθούν τόσο από την περικοπή κάποιων μοντέλων που δεν πάνε καλά, όσο και από την περικοπή αρκετών θέσεων εργασίας (κυρίως στα γερμανικά εργοστάσια).

Get it on Google Play Download on the App Store