Επίσημα στην παραγωγή το VW I.D. Buzz

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τη VW στο πλαίσιο των φετινών καλλιστείων Concours d’Elegance στο Pebble Beach της Καλιφόρνια στις Η.Π.Α., το πρωτότυπο I.D. Buzz που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, θα μπει στην παραγωγή το 2022.

Διαβάστε ακόμα: VW T-Roc: Νέο βίντεο πριν την πρεμιέρα

Το νέο μοντέλο θα αποτελέσει ουσιαστικά το σύγχρονο VW Microbus, έχοντας ένα 1 όγκου αμάξωμα ρετρό-μοντέρνας αισθητικής αλλά και προσφέροντας ένα πολύ πρακτικό εσωτερικό που μπορεί να μεταφέρει έως και 8 επιβάτες, όμως θα έχει μια πολύ μεγάλη διαφορά αφού θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό.

Μάλιστα, το νέο I.D. Buzz αποτελεί μέλος της ευρύτερης νέας οικογένειας ηλεκτρικών «I.D.» αυτοκινήτων της VW, την οποία θα μας γνωρίσει πρώτο μετά το 2020 το 5θυρο VW I.D., ενώ ένα ακόμη μέλος της θα προκύψει και από το πιο πρόσφατο πρωτότυπο I.D. Crozz.

Διαβάστε ακόμα: Γνωρίζετε που πωλείται το VW e-Golf με… 3.800 ευρώ;

Όλα αυτά τα νέα μοντέλα θα βασιστούν πάνω στο νέο πάτωμα MEB της VW ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ θα έχουν και προηγμένες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι εκτός από επιβατική έκδοση, το I.D. Buzz παραγωγής θα έχει και επαγγελματική έκδοση κλειστού Van.

Get it on Google Play Download on the App Store