Νέος κινητήρας 1.0 TSI για τα VW Golf, Audi A3 και SEAT Leon

Τον ερχόμενο Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι πρώτες παραδόσεις σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης των μικρομεσαίων μοντέλων του ομίλου VW με το νέο 3κύλινδρο 1.0 TS κινητήρα. Αυτά είναι τα Audi A3, Volkswagen Golf και SEAT Leon, τα οποία θα συνοδεύονται από τις ονομασίες Ultra, BlueMotion και Ecomotive αντίστοιχα.

Το νέο αυτό υπερτροφοδοτούμενο, άμεσου ψεκασμού μηχανικό σύνολο θα έχει αποδόσεις έως 115 ίππων και μέγιστη ροπή 200 Nm, ενώ θα αντικαταστήσει τον 1.2 TSI με τους 86 έως 110 ίππους που εφοδιάζει διάφορα μοντέλα του γερμανικού ομίλου. Ο 1.0 TSI θα συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το διπλού συμπλέκτη αυτόματο 7 σχέσεων DSG. Πολύ πιθανό είναι αυτό το μοτέρ να το δούμε και σε άλλα μικρομεσαία ή μεσαία μοντέλα, όπως τα Skoda Rapid και Octavia και στο SEAT Toledo, αλλά και σε διάφορα ακόμα αυτοκίνητα.

Στο Golf BlueMotion 1.0 TSI 115 hp η κατανάλωση θα ανέρχεται στα 4,3 λτ./100 χλμ., οι εκπομπές CO2 στα 99 γρ./χλμ. και η τελική ταχύτητα εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 204 χλμ./ώρα. Ταχύτητα που παλαιότερα έφταναν 1.600άρια ατμοσφαιρικά με πολύ υψηλότερη κατανάλωση και χαμηλότερη ροπή.

Get it on Google Play Download on the App Store