H Volvo αποκαλύπτει πρώτη φορά το εσωτερικό του νέου XC90




Η Volvo Cars δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες για το νέο Volvo XC90, το οποίο θα αποκαλυφθεί σταδιακά από μέσα προς τα έξω σε ένα διάστημα τριών μηνών, ενώ η παρουσίαση του αμαξώματος θα γίνει τον Αύγουστο. Η πρεμιέρα του νέου μεγάλου σουηδικού SUV έχει προγραμματιστεί τον Οκτώβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού και το λανσάρισμά του θα ξεκινήσει στα τέλη του 2014.

Στο ταμπλό κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη αφής με τη μορφή tablet, στην κορυφή της κονσόλας, που είναι η καρδιά του νέου συστήματος ελέγχου του αυτοκινήτου. Παράλληλα, το εσωτερικό του Νέου Volvo XC90 συνδυάζει υλικά όπως μαλακό δέρμα και ξύλο με χειροποίητες λεπτομέρειες, επιλογέα ταχυτήτων από κρύσταλλο του διάσημου σουηδικού οίκου Orrefors και χειριστήρια διακοπής/εκκίνησης του κινητήρα και έντασης του ήχου κατασκευασμένα με αδαμαντοκοπή.

Στο 7θέσιο εσωτερικό του νέου Volvo XC90 τα στάνταρ καθίσματα Comfort διατίθενται με διαισθητικές, ομαλές ηλεκτρικές ρυθμίσεις, όπως τα ρυθμιζόμενα πλαϊνά, η προέκταση του καθίσματος, η ρύθμιση οσφυϊκής στήριξης σε πολλαπλές κατευθύνσεις και η κατακόρυφη ρύθμιση των προσκέφαλων. Τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις που αντιστοιχούν σε τρεις χρήστες μπορούν να αποθηκευτούν στη μνήμη. Στον προαιρετικό εξοπλισμό των καθισμάτων διατίθενται και λειτουργίες τόσο αερισμού όσο και μασάζ. Το νέο, προαιρετικό κάθισμα Contour έχει σχεδιαστεί να προσφέρει εξαιρετική πλευρική στήριξη σε όλο το σώμα, από τους ώμους μέχρι τους μηρούς.

Η δεύτερη σειρά έχει τρία ανεξάρτητα καθίσματα με ρυθμιζόμενη κλίση. Η συρόμενη λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τα πόδια των επιβατών της τρίτης σειράς – ή για να αυξηθεί ο χώρος αποσκευών αν τα καθίσματα της τρίτης σειράς είναι διπλωμένα στο δάπεδο. Το κεντρικό κάθισμα της δεύτερης σειράς διατίθεται προαιρετικά με ενσωματωμένο βοηθητικό κάθισμα για παιδιά.

Τα καθίσματα της τρίτης σειράς προσφέρουν πρώτης τάξεως άνεση για επιβάτες με ύψος έως 170 εκ. και είναι ελαφρά μετατοπισμένα προς το κέντρο ώστε να προσφέρουν απρόσκοπτη θέα προς τα εμπρός. Πρόσθετος χώρος για τα πόδια κάτω από τα καθίσματα της δεύτερης σειράς προσφέρει μεγαλύτερη άνεση. Όλα τα καθίσματα της δεύτερης και της τρίτης σειράς διπλώνουν ανεξάρτητα, προσφέροντας ευελιξία φόρτωσης. Τα καθίσματα της τρίτης σειράς μπορούν να επιλεγούν με ηλεκτρική λειτουργία.

Το νέο Volvo XC90 μπορεί να επιλεγεί με σύστημα κλιματισμού τεσσάρων ζωνών, με ανεξάρτητες ρυθμίσεις για τους επιβάτες εμπρός και στη δεύτερη σειρά. Η τρίτη σειρά κλιματίζεται με ανεξάρτητη μονάδα, η οποία είναι στάνταρ ή προαιρετική, ανάλογα με την αγορά.

Το νέο XC90 είναι το πρώτο Volvo που χρησιμοποιεί τη νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA) της Volvo, η οποία επιτρέπει μια πολύ ευρύτερη γκάμα σχεδιαστικών δυνατοτήτων, αυξάνει τα δυναμικά χαρακτηριστικά και την ποιότητα της οδήγησης και επιτρέπει την ενσωμάτωση των τελευταίων συστημάτων ασφαλείας και διασύνδεσης, επιτρέποντας παράλληλα εντυπωσιακή αύξηση του χώρου του εσωτερικού. 





Get it on Google Play Download on the App Store