Με πρωτοποριακά συστήματα ασφαλείας το νέο Volvo XC90




Το Νέο Volvo XC90 -το οποίο θα αποκαλυφθεί στα τέλη Αυγούστου- θα διαθέτει πρωτοποριακά και προηγμένα συστήματα ασφαλείας, ενώ οι νέες αυτές τεχνολογίες θα φέρουν τη Volvo ένα ακόμα σημαντικό βήμα πιο κοντά στο όραμά της, μέχρι το 2020 να μη σκοτώνεται ή τραυματίζεται σοβαρά κάποιος σε ένα καινούργιο Volvo.

Ο βασικός εξοπλισμός ασφάλειας στο τετρακίνητο, επταθέσιο, πολυτελές SUV θα περιλαμβάνει δύο τεχνολογίες ασφάλειας που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στον κόσμο: ένα σύστημα προστασίας σε περίπτωση εκτροπής από το δρόμο και δυνατότητα αυτόματου φρεναρίσματος σε διασταύρωση με αντίθετα ερχόμενο όχημα.

Το σύστημα Safe Positioning, σε περίπτωση εκτροπής του αυτοκινήτου από το δρόμο αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης και σφίγγει τις ζώνες ασφαλείας εμπρός, συγκρατώντας τους επιβαίνοντες στη θέση τους. Οι ζώνες παραμένουν σταθερά σφιγμένες όσο το αυτοκίνητο συνεχίζει να κινείται.

Το νέο Volvo XC90 είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με τεχνολογία που φρενάρει το αυτοκίνητο αυτόματα αν ο οδηγός στρίψει εμπρός από όχημα που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση, με αυξημένο κίνδυνο για τα δύο οχήματα. Αυτή είναι μια συνηθισμένη περίπτωση σε πολυσύχναστες διασταυρώσεις μέσα στην πόλη, αλλά και σε λεωφόρους όπου το όριο ταχύτητας είναι μεγαλύτερο.

Το νέο XC90 διαθέτει επίσης τεχνολογίες που βοηθούν τον οδηγό να αποφύγει τέτοια ατυχήματα: το σύστημα Lane Keeping Aid εφαρμόζει αντίσταση στο τιμόνι όταν το αυτοκίνητο βγαίνει κατά λάθος από τη λωρίδα του, ενώ το σύστημα Driver Alert Control, το οποίο είναι επίσης στάνταρ, ανιχνεύει κόπωση ή χαλάρωση της προσοχής του οδηγού και τον ειδοποιεί. Περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία Rest Stop Guidance που καθοδηγεί τον οδηγό προς τον πλησιέστερο χώρο ανάπαυσης. 

Παράλληλα, το νέο XC90 περιλαμβάνει και πολλές άλλες καινοτομίες στον τομέα της ασφάλειας, όπως είναι επιγραμματικά η έγκαιρη προστασία σε περίπτωση πρόσκρουσης από πίσω, το σύστημα αποτροπής και προστασίας από ανατροπή, το αυτόματο φρενάρισμα με το City Safety, η αναβαθμισμένη αναγνώριση οδικής σήμανσης, η κάλυψη των τυφλών σημείων κ.α.

Επιπλέον ο κλωβός ασφαλείας γύρω από τους επιβαίνοντες κατασκευάζεται στο σύνολό του αποκλειστικά από θερμοδιαμορφούμενο βοριούχο χάλυβα και έχει σχεδιαστεί για μέγιστη προστασία των επιβαινόντων σε κάθε είδους σύγκρουση. Ο συγκεκριμένος τύπος χάλυβα αποτελεί το 40% του βάρους του αμαξώματος.





Get it on Google Play Download on the App Store