Volvo Concept 26 με «αυτόματο πιλότο» (+video)

Η Volvo ανέπτυξε το Concept 26, το όνομα του οποίου εκφράζει το μέσο χρόνο μετακίνησης προς την εργασία που, σύμφωνα με διεθνή έρευνα, ανέρχεται σε 26 λεπτά της ώρας και, ασφαλώς, είναι χρόνος που ο οδηγός μπορεί να αξιοποιήσει πολύ πιο ουσιαστικά, αντί να υπομένει απλώς το συνεχές «σταμάτα-ξεκίνα». Σκοπός της Volvo είναι να ξαναδώσει ελευθερία και δυνατότητα επιλογής στους οδηγούς, ώστε να απολαμβάνουν την οδηγική εμπειρία όποτε το επιθυμούν ή να παραχωρούν τον έλεγχο στο αυτοκίνητο εφόσον θέλουν να ασχοληθούν με κάτι άλλο.

Το εντελώς νέο κατοχυρωμένο σχέδιο καθίσματος που αποτελεί τη βάση του Concept 26 λειτουργεί ως ενεργό «λίκνο» για τον οδηγό κατά τη διάρκεια της φάσης μετασχηματισμού του σε κάθε μία από τις τρεις λειτουργίες του: Drive, Create και Relax. Χάρη σε αυτές τις λειτουργίες, το πρωτότυπο δημιουργεί μια νέα καινοτόμο πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης, ικανή να προσαρμόζεται σε καινούργιες ανάγκες και τεχνολογίες που θα εμφανίζονται μελλοντικά.

Όταν ο χρήστης επιθυμεί να αναθέσει την οδήγηση στο αυτοκίνητο, το τιμόνι υποχωρεί, το κάθισμα ανακλίνεται και μια μεγάλη οθόνη εμφανίζεται από το ταμπλό, επιτρέποντας στον οδηγό να απολαύσει το χρόνο του στο αυτοκίνητο όπως εκείνος θέλει. Το Concept 26 υιοθετεί την ανάγκη για ριζική αλλαγή στη βασική σχεδίαση του εσωτερικού των αυτοκινήτων και προσφέρει ένα χώρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες οδηγού και συνεπιβάτη.

Παρακολουθείστε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store