Ποιο είναι το φθηνότερο 4×4 της αγοράς;

Τα οικονομικά σε τιμή 4κίνητα SUV μοντέλα που προσφέρονται στην ελληνική αγορά –και όχι μόνο- είναι πολύ λίγα, ενώ αντιθέτως υπάρχουν αρκετά σε ανώτερα επίπεδα τιμών, τα οποία είναι απλησίαστα για τους περισσότερους καταναλωτές. Ποιο είναι όμως το φθηνότερο σε τιμή 4×4 που πωλείται στην Ελλάδα;

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Suzuki Jimny 1.5 GLX VVT 102HP

Η απάντηση είναι το Suzuki Ignis 1.2 λτ. Dualjet 4WD. Στην αρχική έκδοση GL+ κοστίζει από 14.180 ευρώ και στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται όλα τα σύγχρονα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας όπως: 6 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, air condition ζάντες αλουμινίου, οθόνη αφής 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικοί καθρέπτες, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, αυτόματη λειτουργία φώτων, κ.λπ.

Ο 1.200άρης 4κύλινδρος κινητήρας είναι πολιτισμένος σε λειτουργία, χωρίς κραδασμούς και θόρυβο, εύστροφος και ζωντανός. Το μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 90 ίππους και 120 Nm ροπής, προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 11,9 δλ., τελική ταχύτητα 165 χλμ./ώρα, μεικτή κατανάλωση 5,2 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 118 γρ./χλμ. Παράλληλα υπάρχει και η έκδοση Hybrid με το ήπιο υβριδικό σύστημα (από 16.730 ευρώ η έκδοση 4WD GLX), με κατανάλωση 4,6 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 105 γρ./χλμ.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Suzuki Ignis 1.2 DualJet 4WD

Το σύστημα τετρακίνησης AllGrip Auto μεταφέρει ροπή αυτόματα στους πίσω τροχούς όταν ανιχνεύσει απώλεια πρόσφυσης στους εμπρός, μέσω ενός συνεκτικού συμπλέκτη. Επίσης, συνδυάζεται με το σύστημα ελέγχου κατάβασης Hill Descent Control, το οποίο βοηθά πολύ τον οδηγό σε ολισθηρές και με έντονη κλίση κατηφόρες.

Get it on Google Play Download on the App Store