Ποιο είναι το φθηνότερο αυτοκίνητο στην Ελλάδα;

Για την αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να εξετάσει πολλούς επιμέρους τομείς μέχρι να αποφασίσει, όπως είναι η τιμή, η κατανάλωση, η απόδοση του κινητήρα, οι χώροι, ο εξοπλισμός κ.α. Από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες είναι το κόστος αγοράς, αφού απαιτούνται αρκετές χιλιάδες ευρώ για την απόκτηση ενός μοντέλου με τις «ζελατίνες» και η όποια διαφορά σε τιμή είναι καθοριστική.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Toyota Aygo 1.0 VVT-i 72 hp x-shift

Το πιο φθηνό καινούργιο αυτοκίνητο που πωλείται στην Ελλάδα, είναι το Toyota Aygo, με τιμή που ξεκινά από μόλις 9.590 ευρώ (με το όφελος των 640 ευρώ). Η τιμή αυτή αφορά την έκδοση x-Cool με εξοπλισμό που περιλαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα, όπως είναι 6 αερόσακους, air condition, ρυθμιζόμενο τιμόνι σε ύψος, ηχοσύστημα με ραδιόφωνο και 2 ηχεία, θύρες USB και AUX και ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού.

Δείτε ακόμη: Πάνω από 200 άλογα για το Toyota Yaris GR-4

Η αμέσως επόμενη έκδοση x-City στα 10.010 ευρώ είναι επίσης προσιτή και επιπλέον περιλαμβάνει κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός. Το X-Play ανεβαίνει στα 11.350 ευρώ και διαθέτει ακόμη έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας και διάφορα ακόμη στοιχεία, ενώ υπάρχουν και πιο πλούσιες εκδόσεις που φτάνουν μέχρι τις 13.990 ευρώ.

Για την κίνηση του Toyota Aygo υπάρχει ο σπιρτόζικος και οικονομικός κινητήρας 1.0 λτ. VVT-i των 72 ίππων και 93 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται και με 5τάχυτο αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο. Με το 5άρι μηχανικό κιβώτιο, το μίνι Toyota επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 13,8 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 160 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 4,1 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 93 γρ./χλμ.

Δείτε ακόμη: Νέο Toyota RAV4 Plug-in Hybrid με 306 άλογα!

Get it on Google Play Download on the App Store