Οδοιπορικό με 5 δημοφιλή SUV/Crossover

Ήλιος καλοκαιρινός θα πει εκδρομικός προορισμός. Και η Ελλάδα διαθέτει τόσους εν αφθονία, ώστε να λογίζεται ως η ομορφότερη χώρα του κόσμου. Το εντυπωσιακό -και άκρως συμφέρον, με καθαρά οικονομοτεχνικά κριτήρια- είναι πως για να «ζήσεις το μύθο σου στην Ελλάδα», δε χρειάζεται να πας πολύ μακριά. Αρκούν μόλις 2 ώρες απόστασης από την Αθήνα.

Πρόχειρα στο μυαλό μπορεί να έρθει η Π. Επίδαυρος, μετά τα Μέθανα, ο Πόρος, το Πόρτο Χέλι, το Ναύπλιο. Τις περιοχές, δηλαδή, που επισκεφθήκαμε με την συντροφιά 5 SUV/Crossover, προκειμένου αφενός να γνωρίσουμε και να απολαύσουμε τη μαγεία της ελληνικής εξοχής, αφετέρου να εξακριβώσουμε το εύρος δυνατοτήτων που παρέχουν τα σύγχρονα αυτά μοντέλα. Η επιλογή της εν λόγω κατηγορίας, φυσικά, μόνο τυχαία δεν ήταν.

Πρόκειται για τον παγκόσμιο «βασιλιά» των πωλήσεων, με τα SUV να απαντώνται σε όποια μεριά κι αν κατευθυνθεί το βλέμμα. Η επιλογή τους έγινε με σκοπό την κάλυψη όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αγοραστικού εύρους. Από το Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe των 11.950 ευρώ μέχρι το Volvo XC40 T4 Geartronic AWD R-Design των 53.074 ευρώ, δημιουργείται ένα κενό άνω των 40.000 ευρώ. Ένα κενό που αναλαμβάνουν να καλύψουν τα Kia Stonic 1.0 T-GDI, Suzuki Vitara 1.0 BoosterJet 2WD και η Mercedes GLA 200. Καθένα με τον δικό του ρόλο στην παράσταση της αγοράς.

Όλα τα προαναφερθέντα μοντέλα τα οδηγήσαμε επί 3 ημέρες σε πάσης φύσεως σκηνικό: αυτοκινητόδρομο, πόλη, γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, παραλία (όπου επιτρεπόταν), χώμα και επαρχιακές φιδίσιες διαδρομές, έχοντας μαγευτικές εικόνες να πλαισιώνουν τους τετράτροχους πρωταγωνιστές. Καταπράσινα τοπία, εναλλασσόμενα ή και συνδυαζόμενα με γαλανά νερά και γυαλιστερές αμμουδιές, σε έναν μοναδικό καμβά πάνω στον οποίο μόνο το ελληνικό ανάγλυφο θα μπορούσε να φιλοτεχνήσει με τέτοια μαεστρία.

Ταξιδέψτε και εσείς μαζί μας σε όλα αυτά τα υπέροχα μέρη με τα 5 SUV/Crossover του οδοιπορικού μας, κάνοντας «κλικ» πάνω σε κάθε μοντέλο.

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe

Kia Stonic 1.0 T-GDI

Suzuki Vitara 1.0 BoosterJet 2WD

Mercedes GLA 200

Volvo XC40 T4 Geartronic AWD R-Design

Get it on Google Play Download on the App Store