O Fernando Alonso πίσω από το τιμόνι του Toyota Hilux!

Ο Ισπανός δις παγκόσμιος πρωταθλητής Formula 1 θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στο επόμενο Ράλλυ Ντακάρ, με το αυτοκίνητο της επιλογής του να είναι το Toyota Hilux!

Το ιαπωνικό pick up ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού αγώνα, με τους Nasser Al-Attiyah και Matthieu Baumel να κατακτούν την κορυφή στην κατηγορία των αυτοκινήτων. Ο Fernando Alonso έχει σκοπό να λάβει μέρος στην διοργάνωση του 2020, στο πλαίσιο συλλογής εμπειριών -και γιατί όχι, νικών- από διάφορες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με το Ντακάρ να είναι η πρώτη του εμπειρία μακριά από την άσφαλτο (και εκτός πίστας, γενικότερα). Για τον λόγο αυτό, φαίνεται πως είναι έτοιμος να ξεκινήσει δοκιμές με το αγωνιστικό Hilux, ώστε να είναι έτοιμος του χρόνου τον Γενάρη.

Δείτε ακόμα: Toyota Hilux ταπεινώνει Range Rover σε απευθείας σύνδεση (+video)

Ο ίδιος, μάλιστα, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Αυτή την στιγμή θέλω να κατακτήσω το Triple Crown (Πρωτάθλημα F1, νίκη στο Indy 500 και τις 24 Ώρες του Le Mans). Προς το παρόν όλη μου η προσοχή είναι στραμμένη στα 500 Μίλια της Ιντιανάπολις και μετά έχει σειρά το Le Mans. Όμως θέλω να δοκιμάσω την τύχη μου εκτός δρόμου. Αν καταφέρω να κερδίσω και το Ντακάρ, θα μιλάμε για το απόλυτο Quadruple Crown. Όμως πρέπει να προετοιμαστώ. Να πλαισιωθώ από τους κατάλληλους ανθρώπους, την καλύτερη ομάδα, να κάνω δοκιμές. Δεν πρόκειται να το κάνω αν δω ότι δεν είμαι ανταγωνιστικός και δεν έχω καλές πιθανότητες να κερδίσω».

Διαβάστε επίσης: «Στενάζει» η νέα Toyota Supra στα χέρια του Fernando Alonso (+video)

O Alonso αγωνίζεται με τα χρώματα της Toyota στο WEC (World Endurance Championship), στα πλαίσια του οποίου θα έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει την νίκη στις 24 Ώρες του Le Mans. Στα IndyCars θα αγωνιστεί με την McLaren, με σκοπό την νίκη στο Indy 500. Βάσει των λεγομένων του Ισπανού, αν όλα έχουν πάει κατ’ ευχήν θα πάρει σειρά το Ντακάρ με το Hilux, ώστε να γίνει ο πρώτος οδηγός στην Ιστορία που θα έχει κατακτήσει την κορυφή σε 4 διαφορετικές μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Get it on Google Play Download on the App Store