Επίσημη αποκάλυψη του νέου Audi Q8! (+video)

 

Η Audi παρουσιάζει τη νέα ναυαρχίδα των Crossover-Coupe μοντέλων της, με το νέο Audi Q8 να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του ως πρωτότυπο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, ενόψει του λανσαρίσματός του το 2018. Πρόκειται για το μεγαλύτερο Crossover-Coupe της εταιρείας, το οποίο βασίζεται πάνω στην ίδια πλατφόρμα MLB-Evo με το Audi Q7 και έχει σχεδόν το ίδιο μακρύ αμάξωμα (μήκος: 5,02 μέτρα).

Εκεί όμως όπου διαφοροποιείται το Audi Q8 από το Q7 είναι στη σχεδίασή του, με την Audi να του δίνει ένα πολύ πιο δυναμικό design, σε ένα υπερυψωμένο 4πορτο κουπέ αμάξωμα. Από τις φωτογραφίες, ξεχωρίζουμε αμέσως το πολύ επιθετικό εμπρόσθιο μέρος με την τρισδιάστατη οχταγωνική μάσκα της εταιρείας, τα λεπτά φώτα με λαμπτήρες LED, αλλά και τις τονισμένες εισαγωγές στα άκρα του προφυλακτήρα.

Στο πλάι από την άλλη, διακρίνεται η οροφή η οποία πέφτει πιο χαμηλά πάνω στην πίσω κολώνα, ενώ για να τονίσει τον κουπέ χαρακτήρα του μοντέλου, τα πλαϊνά παράθυρα δεν έχουν πλαίσιο. Ο δυναμισμός του Audi Q8 ολοκληρώνεται με τη σχεδίαση του πίσω μέρους, όπου ξεχωρίζουν τα πολύ μοντέρνα φώτα με τη λεπτή γραμμή που τα ενώνει, αλλά και ο δυναμικός προφυλακτήρας με τον έντονο διαχύτη.

Διαβάστε ακόμα: Συγκριτικό Mercedes A-Class diesel VS Audi A3 diesel

Στο εσωτερικό, η Audi ακολουθεί ένα hi-tech design, με ψηφιακή οθόνη που δείχνει σαν να προβάλλεται πάνω στη μαύρη κεντρική λωρίδα του ταμπλό, αλλά και με μια νέα εκδοχή του πίνακα οργάνων Audi virtual cockpit με οθόνη μεγέθους 12,3 ιντσών. Η Audi έχει ψηφιοποιήσει ουσιαστικά όλο το εσωτερικό, αφού σχεδόν όλοι οι διακόπτες είναι αφής.

Πολύ ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί και η είσοδος στο εσωτερικό, όπου αντί για το παραδοσιακό χερούλι της πόρτας υπάρχει μια επιφάνεια αφής, η οποία πατώντας την ανοίγει αυτόματα την πόρτα. Παράλληλα, για να τονίσει τον κουπέ χαρακτήρα του Q8, η Audi επέλεξε ένα αμιγώς 4θέσιο εσωτερικό, με μεγάλο όμως πορτ-μπαγκάζ 630 λίτρων.

Για την κίνηση του Q8 η Audi υπάρχει ένα δυναμικό υβριδικό σύστημα κίνησης που φορτίζει από πρίζα (plug-in hybrid), το οποίο χρησιμοποιεί έναν 3λιτρο TFSI κινητήρα βενζίνης 333 ίππων και 500 Nm, αλλά και έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 330 Nm ροπής. Το κιβώτιο είναι το 8τάχυτο αυτόματο tiptronic.

Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος αγγίζει τα 449 άλογα και η ροπή τα 700 Nm, νούμερα τα οποία είναι σε θέση να προσφέρουν 0-100 χλμ./ώρα σε μόνο 5,4 δευτερόλεπτα, αλλά και τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα. Παράλληλα, η μέση κατανάλωση είναι μόλις 2,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 53 γρ./χλμ.

Διαβάστε ακόμα: Νέο Audi Q3 με… από όλα

Σε ό,τι αφορά στην μπαταρία, αυτή είναι ιόντων-λιθίου και τοποθετείται στο πίσω μέρος του πρωτότυπου Q8. Έχει χωρητικότητα 17,9 kWh και ηλεκτρική αυτονομία 60 χλμ. Μαζί με τον βενζινοκινητήρα, η συνολική αυτονομία του πρωτότυπου αγγίζει τα 1.000 χλμ.

Συνολικά, η Audi προσφέρει 3 διαφορετικά mode οδήγησης για το υβριδικό σύστημα του Q8 Concept, το «EV» για ηλεκτρική χρήση, το «hybrid» για συνδυαστική των δύο κινητήρων, αλλά και το «battery hold», που φυλάει την ηλεκτρική ενέργεια της μπαταρίας για κάποια άλλη στιγμή.

Get it on Google Play Download on the App Store