Νέο Audi A1 το 2018 με κινητήρες έως και 250 ίππων

Πριν από έναν περίπου μήνα είχαμε αποκαλύψει κάποιες πρώτες πληροφορίες και ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες για το νέο Audi A1 και πλέον, το βρετανικό Autocar αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες για το νέο μικρό Audi, που αναμένουμε το 2018.

Σύμφωνα λοιπόν με τους βρετανούς, το νέο Audi A1 θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένο σε σχέση με το τωρινό, έχοντας ως στόχο να ανταγωνιστεί το Mini της BMW. Η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της SEAT στο Μαρτορέλ της Ισπανίας, ενώ πρόθεση της Audi είναι να μην υπάρξει 3θυρο μοντέλο.

Διαβάστε ακόμα: Νέα Audi A5 Sportback και A4 Avant με φυσικό αέριο

Το κυριότερο νέο στοιχείο του 2ης γενιάς Audi A1 θα είναι η καινούργια πλατφόρμα MQB A0 πάνω στην οποία θα βασιστεί (σε αυτή βασίζονται το νέο SEAT Ibiza και το νέο VW Polo), η οποία θα του προσφέρει και μεγαλύτερες διαστάσεις (π.χ. μακρύτερο κατά 94 χλστ. μεταξόνιο).

Επίσης, ανάμεσα στα νέα στοιχεία του μοντέλου περιλαμβάνεται και σύστημα ενεργών αμορτισέρ, για ακόμη πιο premiumοδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα: Πως λειτουργεί η δυναμική ανάρτηση στο νέο Audi A8 (videos)

Στους κινητήρες της νέας γενιάς του Audi A1, θα δούμε τον 1.000άρη TSI των 115 ίππων, τον 1.500άρη TSI με 130 ή 150 άλογα και σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων, ενώ στη γκάμα θα υπάρχει και το κορυφαίο Audi S1, με 2λιτρο turboμοτέρ που θα φθάνει τους 250 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store