Δυναμίτης BMW M4 CRT με 520 ίππους

Η εργοστασιακή BMW M4 χωρίς καμία αναβάθμιση αποτελεί ένα από τα πιο ποθητά σπορ μεσαία κουπέ αυτοκίνητα που θα ήθελαν να έχουν πολλοί στην κατοχή τους, ή έστω να οδηγήσουν, λόγω των έντονα δυναμικών της χαρακτηριστικών και των υψηλών επιδόσεων.

Ο 6κύλινδρος σε σειρά Μ TwinPower Turbo κινητήρας των 3.0 λτ. απόδοσης  431 ίππων και 550 Nm ροπής επιταχύνει το αμάξωμα των 1,5 τόνων από τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,1 δλ. (με το αυτόματο κιβώτιο), ενώ δείχνει τη δύναμή του σε κάθε επιτάχυνση.

Οι βελτιωτές από την πλευρά τους δίνουν τη δυνατότητα για ακόμα υψηλότερες αποδόσεις και επιδόσεις, για όσους δεν αρκούνται με τη δύναμη του εργοστασιακού μοντέλου. Η γερμανική Alpha-N Performance με το πρόγραμμα EVOX Stage 1 ανεβάζει την ισχύ στους 520 ίππους. Παράλληλα τοποθετεί πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση και νέες ζάντες 20 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 265/30 εμπρός και 295/30 πίσω.

Το εξωτερικό πακέτο αναβάθμισης περιλαμβάνει πίσω αεροτομή από ανθρακόνημα, η οποία προσθέτει 53 κιλά κάθετης δύναμης στα 200 χλμ./ώρα. Αλλαγές έχουν γίνει και στο εσωτερικό, όπως είναι η τοποθέτηση αγωνιστικών καθισμάτων, τα οποία εκτός από το ότι προσφέρουν καλύτερη στήριξη στο σώμα, είναι και πιο ελαφριά από τα εργοστασιακά.

Διαβάστε ακόμα:

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η BMW M6;

Η BMW M3 που “πατάει” supercars στο Nürburgring (video)

Video POV από το απίστευτο τιμόνι BMW Performance


 

Get it on Google Play Download on the App Store