Αυτή είναι η ταχύτερη BMW M5 στον πλανήτη (+video)

Βελτιωμένες BMW M5 υπάρχουν πολλές. Απολύτως αναμενόμενα, καθώς από τότε που η ναυαρχίδα των Μ μπήκε στην ζώνη της υπερτροφοδοτήσης (από την F10 και μετά) οι ανά τον κόσμο βελτιωτές κάνουν πάρτι. Ένας, όμως, μπορεί να περηφανεύεται πως έχει εξελίξει την ταχύτερη ανάμεσά τους. Και δεν είναι ούτε από την Γερμανία, ούτε από την Αμερική που αποτελούν τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, αλλά από την Ρωσία.

Δείτε ακόμα: Ρεκόρ από τη BMW M5 της AC Schnitzer (+video)

Η Ramon Performance υποστηρίζει ότι διαθέτει στις τάξεις της την ταχύτερη Μ5 στον κόσμο, με τις επιδόσεις να είναι εξωπραγματικές. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 2,4 δλ., η ενδιάμεση επιτάχυνση 100-200 χλμ./ώρα απαιτεί 5,3 δλ. και το 0-400 μέτρα -που είναι και η ουσία- καλύπτεται σε 9,90 δλ. Με λίγα λόγια είναι η πρώτη Μ5 που κατεβαίνει από τα 10 δλ. για το 400αρι και μια από τις ελάχιστες BMW γενικότερα που το έχουν καταφέρει. Κάπου εδώ αρχίζει το μυστήριο.

Διαβάστε επίσης: Σοκαριστική BMW M5 Touring 950 ίππων! (+video)

Σύμφωνα με τους Ρώσους το αυτοκίνητο φοράει το 2ο στάδιο αναβάθμισης του κινητήρα, που περιλαμβάνει νέα τούρμπο, εγκέφαλο και εξάτμιση. Η ιπποδύναμη δεν προσδιορίζεται, καθότι δηλώνεται απλά πως «υπερβαίνει τα 700 άλογα». Στο video βλέπουμε την επίμαχη Μ5 να διαγωνίζεται με μια άλλη F90 και να επικρατεί με χαρακτηριστική άνεση. Η επίδοσή της στο 400αρι βρίσκεται στα 10,395 δλ. Κάτι που σημαίνει πως το ίδιο αυτοκίνητο «κούρεψε» μισό δευτερόλεπτο προκειμένου να πετύχει το προαναφερθέν ρεκόρ. Δεδομένου ότι η μετάδοση παραμένει αμετάβλητη (σύστημα τετρακίνησης, 8αρι αυτόματο κιβώτιο και launch control) είναι λίγο δύσκολο το μισό δεύτερο να απορρέει από διαφορετικό οδηγό. Κάτι που σημαίνει πως είτε χρησιμοποιήθηκαν ημι-αγωνιστικά (ή και αμιγώς αγωνιστικά) ελαστικά, είτε αυξήθηκε περαιτέρω η ιπποδύναμη. Εξάλλου το 700+ που αναφέρεται θα μπορούσε κάλλιστα να μετουσιώνεται σε μια ισχύ στην περιοχή των 800 ίππων.


Get it on Google Play Download on the App Store