Βελτιωμένη BMW M5 τα βάζει με όλο τον κόσμο (+video)

Δεν είναι λίγα τα videos με BMW M5 προηγούμενης γενιάς να ανοίγουν μέτωπα με οτιδήποτε κυκλοφορεί. Το επιτρέπει, εξάλλου, η έφεση που παρουσιάζει στην βελτίωση ο twinturbo V8 των 4.4 λίτρων, ο οποίος μπορεί να φτάσει με χαρακτηριστική άνεση σε ιπποδυνάμεις άνω των 700 ίππων από τα 560 εργοστασιακά άλογα.

Ένα τέτοιο είναι και το σημερινό παράδειγμα, στο οποίο μια Μ5 F10 βελτιωμένη στα 700 άλογα έχει «ορέξεις» και δεν διστάζει να αρχίσει τις εχθροπραξίες με όποιο υπεραυτοκίνητο βρίσκει μπροστά της. Πρώτη στη λίστα βρίσκεται η κορυφαία -μέχρι τον ερχομό της Black Series και του AMG Project One– εκπρόσωπος της Mercedes, η AMG GT R. Παρόλο που το βαυαρικό σεντάν διαθέτει πάνω από 100 ίππους παραπάνω από τον «Hulk» της Στουτγκάρδης, το χαμηλότερο βάρος, οι ταχύτερες αλλαγές του κιβωτίου και η καλύτερη εκκίνηση του οδηγού της, δίνουν τη νίκη στην GT R.

Δείτε ακόμα: Σοκαριστική BMW M5 Touring 950 ίππων! (+video)

Η Μ5 δεν πτοήθηκε και στη συνέχεια αποφάσισε να ανεβάσει το «ποντάρισμα», προκαλώντας μια Lamborghini Huracan LP610-4. Aκόμα πιο δυνατή από την Mercedes (610 αντί 585 ίππων) και με το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως κυκλοφορούν πάρα πολλές βελτιωμένες, καθιστά πασιφανές πως οι πιθανότητες νίκης της προηγούμενης Μ5 δεν γέρνουν προς το μέρος της. Κάτι που επαληθεύεται πανηγυρικά από το video, όπου ο οδηγός της Huracan κάνει μεν λάθος στην εκκίνηση αλλά τα ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά του«Ταύρου», αφήνουν την BMW να θαυμάζει το πίσω μέρος και την αεροτομή που φιλοξενείται εκεί.

Διαβάστε επίσης: Lamborghini-«δαίμονας» πιάνει 413 χλμ./ώρα σε 800 μέτρα! (+video)

Τελικά η κατάμαυρη Μ5 καταφέρνει να γευτεί τη χαρά της νίκης, κόντρα σε μια από τις «αδερφές» της.


Get it on Google Play Download on the App Store