Δικινητήριο Golf V12 «ξεμπαζώνει» την άσφαλτο (+video)

Πριν αρκετά χρόνια η ABT είχε παρουσιάσει το Audi TT Bimoto, ένα ΤΤ με δυο 1.800αρηδες 20VT απόδοσης περί τα 420 άλογα έκαστος. Η συνολική ισχύς ανερχόταν στους 840 ίππους, με τον οδηγό να έχει την δυνατότητα επιλογής μεταξύ εμπρός-πίσω ή και των δυο μοτέρ. Παρόμοιο concept, αλλά σε πολύ δυνατότερη εκτέλεση, έχει ετοιμάσει ένας Αμερικανός και δεν διστάζει να το κατεβάζει συνεχώς κι αδιαλείπτως σε αγώνες dragster.

Δείτε ακόμα: Υβριδικό Audi RS 6-Ε με 1.018 άλογα! (+video)

Το πράσινο Golf ξεκίνησε την καριέρα του ως ένα ταπεινό 2.8 VR6 172 ίππων. Προφανώς αυτά τα άλογα δεν ήταν αρκετά για τον ιδιοκτήτη, οπότε πήρε την απόφαση να το βελτιώσει στους 800 ίππους! Και επειδή ούτε αυτά ήταν ικανά να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του για ταχύτητα, τοποθέτησε ένα ίδιο μοτέρ στον χώρο που παλιά φιλοξενούσε τις αποσκευές και τα πίσω καθίσματα. Η συνολική ιπποδύναμη ανέρχεται στα 1.600 άλογα, περισσότερο δηλαδή από 2 Lamborghini Aventador SV J μαζί (770 ίππους φημολογείται ότι διαθέτει η νέα κυρίαρχος του Nurburgring) ή μία Bugatti Chiron (1.500 άλογα).

Διαβάστε επίσης: VW Golf R «δικάζει» όποιον στέκεται δίπλα του (+video)

Όπως και στην περίπτωση του TT Bimoto, το Golf VR12 -όπως πολύ εύστοχα ονομάζεται- μπορεί να κινηθεί είτε με τον εμπρός, είτε με τον πίσω κινητήρα αποκλειστικά. Διαθέτει δυο διαφορετικά σειριακά κιβώτια και έναν συνεκτικό μηχανισμό που τα «κομπλάρει», προκειμένου να μετατραπεί -τρόπον τινά- σε τετρακίνητο. Λεπτομερή νούμερα επιδόσεων δεν ανακοινώθηκαν, αλλά και με τους δυο κινητήρες στο φουλ, το VR12 καλύπτει το 400αρι σε ακριβώς 9 δευτερόλεπτα και βγαίνει από το μισό μίλι (800 κάτι μέτρα) με ταχύτητα εξόδου 295 χλμ/ώρα. Αυτό που εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο είναι το γεγονός πως ο οδηγός του σκέφτεται να το κατεβάζει και σε αγώνες drift, χρησιμοποιώντας μόνο τον πίσω κινητήρα!

Get it on Google Play Download on the App Store