Η Ferrari 812 της Novitec κόβει την ανάσα (+video)

Η Ferrari 812 Superfast δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το λέει και το όνομα, εξάλλου. Πρόκειται για μια ιταλική υπερταχεία 800 ίππων από ένα 12κύλινδρο «κόσμημα», το οποίο την καθιστά μια από τις ταχύτερες εκπροσώπους του Μαρανέλο όλων των εποχών. Βέβαια αυτό δεν αρκεί για όλους.

Κάπου εδώ μπαίνει η Novitec, η οποία παίρνει το ιταλικό supercar και το μετατρέπει σε «μαχητικό». Αρχής γενομένης από την εμφάνιση, που καλοδέχεται το carbon αεροδυναμικό πακέτο -εξελιγμένο σε αεροσήραγγα μάλιστα- με το νέο splitter εμπρός, τις πλαϊνές ποδιές, τον τεράστιο διαχύτη, την διακριτική αεροτομή στο χείλος του πορτμπαγκάζ και το νέο καπό με τους δυο επιπλέον αεραγωγούς στην κορυφή του. Στο πλαίσιο της αισθητικής αναβάθμισης εντάσσονται και οι εντυπωσιακές ζάντες των 21 ιντσών εμπρός-22 πίσω, συνοδεία ελατηρίων χαμηλώματος 35 χλστ.

Δείτε ακόμα: H Ferrari 488 Pista σπάει τα χρονόμετρα στο Magny-Cours (+video)

Αν φοβάστε ότι η Ferrari σας θα «βρίσκει» εύκολα κάτω, οι Γερμανοί μηχανικοί έχουν τοποθετήσει ένα κιτ ανύψωσης του εμπρός άξονα κατά 40 χλστ., το οποίο ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού και φροντίζει για τα –σχετικά- ξέγνοιαστα περάσματα από σαμαράκια και ράμπες πάρκινγκ.

Ένα τέτοιο συγκλονιστικό look δεν θα μπορούσε να μην συνοδεύεται από τον ανάλογο ήχο, κάτι για το οποίο φροντίζει η νέα και ελαφρύτερη εξάτμιση τιτανίου, που εξοικονομεί 11 κιλά σε σχέση με την εργοστασιακή και χρησιμοποιεί τελικό καζανάκι από Inconel – το ίδιο υλικό, δηλαδή, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των συστημάτων εξαγωγής στη Formula 1.

Διαβάστε επίσης: Επίσημο: Στην Ferrari ο Μικ Σουμάχερ

Κατά τα άλλα ο ατμοσφαιρικός V12 των 6.5 λίτρων εξακολουθεί να αποδίδει 800 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και 718 Nm στις 7.000 σ.α.λ., τα οποία σε συνδυασμό με το 7αρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT είναι ικανά να στείλουν την «Ιταλίδα» στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 2.9 δλ. και να μην σταματήσουν την επιτάχυνση πριν τα 340 χλμ./ώρα. Η Novitec εργάζεται πάνω σε ένα κιτ αύξησης της ιπποδύναμης, ωστόσο προς το παρόν θα πρέπει να αρκεστούμε στην εργοστασιακή ισχύ – και, φυσικά, την φαντασμαγορική εμφάνιση.


Get it on Google Play Download on the App Store