Πώς στέκεται το Suzuki Jimny δίπλα στη Mercedes G-Class;

Δεν πρόλαβε να παρουσιαστεί η δεύτερη γενιά του Suzuki Jimny και διάφοροι βελτιωτές έσπευσαν να το «βαφτίσουν» Mercedes G-Class! Και δε μιλάμε μόνο για σύγκριση εκτός δρόμου δυνατοτήτων και σχήματος, αλλά για κυριολεκτική μετατροπή (εμφανισιακά πάντα) του ιαπωνικού 4×4 σε γερμανικό 4×4. Ήδη έχουμε 3 προτάσεις (όπως μπορείτε να δείτε εδώ, εδώ και εδώ), ωστόσο κανείς δεν είχε θέσει τα δυο μοντέλα αντιμέτωπα. Μέχρι τώρα.

Δείτε ακόμα: Το νέο Suzuki Jimny δεν κολλάει πουθενά! (+video)

Η εταιρία που έχει παρουσιάσει την πιο πιστή γερμανική απεικόνιση του Jimny, η φημισμένη Liberty Walk, αποφάσισε να βάλει δίπλα-δίπλα το αυθεντικό με το εκκολαπτόμενο G-Wagen. Για την ακρίβεια τα δικά της μοντέλα, για να είναι πιο άμεσες οι όποιες συγκρίσεις. Το Jimny φαντάζει σαν μικρογραφία της Mercedes, οπτικοποιώντας το αυτοκινητικό αντίστοιχο του Δαβίδ με τον Γολιάθ. Βασικά περισσότερο με μικρογραφία της G-Class σε κλίμακα 1:2 μοιάζει το ιαπωνικό «κατσίκι».

Διαβάστε επίσης: Προσφορά Suzuki Vitara 1.6 diesel με 11.920 χλμ.

Μηχανικά να θυμίσουμε πως το Liberty Walk G-mini –όπως ονομάζει το Jimny του ο Ιάπωνας βελτιωτής- διαθέτει σύστημα μόνιμης τετρακίνησης και παίρνει κίνηση από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.5 λίτρων απόδοσης 102 ίππων. H Liberty Walk G-Class τώρα, κινείται πέντε φορές παραπάνω σε θέμα ιπποδύναμης. Κάτω από τα φουσκώματα και τις αεροδυναμικές προσθήκες κρύβεται η Mercedes-AMG G 63 των 563 ίππων και 760 Nm ροπής, από 4 διπλά υπερτροφοδοτούμενα λίτρα σε διάταξη V8. Μπορεί, λοιπόν, από θέμα και μεγέθους και ισχύος το γερμανικό «θωρηκτό» να «σβήνει» το Jimny, όμως σε θέμα χαρακτήρα και εμφάνισης ο Ιάπωνας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Get it on Google Play Download on the App Store