Το Mazda MX-5 αποκτά την δύναμη που του αξίζει (+video)

Το ΜΧ-5 είναι από τα αγαπημένα αυτοκίνητα κάθε ανθρώπου που θέλει να γεύεται την χαρά της οδήγησης. Μπορεί η 4η γενιά του να μην εισάγεται επίσημα στην Ελλάδα, αλλά εκτός του ότι μπορεί κάποιος να το φέρει ανεξάρτητα, δεν παύει να αποτελεί φετίχ για κάθε συνειδητοποιημένο οδηγό. Οι περισσότεροι, βέβαια, έχουν να το λένε πως το Miata θέλει και μπορεί να διαχειριστεί πολλή παραπάνω δύναμη από τους 132 ίππους που παράγει η βασική έκδοση με τον 1.500αρη SKYACTIV-G.

Δείτε ακόμα: Με 184 άλογα το νέο Mazda MX-5

Η BBR είναι από τους πιο γνωστούς βελτιωτές της Μ. Βρετανίας, με ειδίκευση στην τόνωση καλοστημένων αυτοκινήτων με -σχετικά- λίγη δύναμη (όπως το MX-5 και το Toyota GT86). Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις τους είναι το turbo kit ανεβάζει τον 1.5 SKYACTIV-G κατά 82 ίππους, φτάνοντας συνολικά τους 214 και τα 267 Nm ροπής (από 151 Νm). Ακόμα σημαντικότερη είναι η βελτίωση στην ομαλότητα της καμπύλης ροπής, η οποία-χάρις και στον twin scroll υπερσυμπιεστή- προσφέρει στον οδήγο σταθερά 203 Nm από τις 3.000 μέχρι τις 7.000 σ.α.λ.

Οι Άγγλοι δεν ανακοινώνουν νούμερα επιδόσεων, όμως είναι δεδομένο πως τα 8,6 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και η τελική των 203 χλμ./ώρα του εργοστασιακού MX-5 δεν θα έχουν καμία επαφή με την απόδοση του τουρμπισμένου. Ακόμα και το κορυφαίο ατμοσφαιρικό 2.0λιτρο των 7,4 δλ. και 215 χλμ./ώρα λογικά δεν θα αποτελεί αντιπαλο για το βελτιωμένο.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτα λεφτά για «καινούργιο» Mazda MX-5 πρώτης γενιάς

Το turbo kit κοστίζει 4.700 ευρώ και μπορεί να συνοδευετεί από αναβαθμίσεις στο σασί και την ανάρτηση, με την μορφή σφιχτότερων ελατηρίων και αμορτισέρ, μεγαλύτερα δισκόφρενα και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup.


Get it on Google Play Download on the App Store