Το πιο «κακό» Audi που κυκλοφορεί!

Το Audi RS 6 είναι με διαφορά από τα πιο επιθετικά και απειλητικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, τόσο από πλευράς επιδόσεων όσο και εμφάνισης. Η ABT, ωστόσο, με μια πολύ μικρή αλλαγή δημιούργησε το πιο «σκοτεινό» αυτοκίνητο που έχει βγει από το Ίνγκολσταντ.

Δείτε ακόμα: Μοναδικά βελτιωμένο Audi A1 400 ίππων από την ABT

Η επιλογή χρώματος προφανώς είναι καίριας σημασίας για το προφίλ ενός αυτοκινήτου, ειδικά συναρτήσει του χαρακτήρα του. Για παράδειγμα, είδαμε την διαφορά που προκαλεί στο Toyota GR Yaris η αλλαγή από λευκό σε μαύρο χρώμα. Και όσο «τούμπανο» κι αν είναι το κορυφαίο Yaris, δεν παύει να είναι «παιδάκι» σε σχέση με το RS 6. Φαντάζεστε τι τρόμο θα προκαλούσε ένα κατάμαυρο estate με 4λιτρο twinturbo V8 κάτω από το καπό και παράστημα τετράτροχου body builder; Η ABT όχι μόνο το φαντάστηκε, αλλά το έκανε πράξη. Και το αποτέλεσμα κάνει οποιονδήποτε βρεθεί στο διάβα του κορυφαίου Audi, να βγάλει αυτόματα δεξί φλας.

Ο πασίγνωστος Γερμανός βελτιωτής δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά στην εμφάνιση. Απλά, τοποθέτησε τις 22άρες ζάντες του σε μαύρο χρώμα, έβαψε το αμάξωμα στην ίδια απόχρωση και πολύ απλά, δημιούργησε ό,τι απειλητικότερο φέρει τους τέσσερις κύκλους (οι οποίοι επίσης «ντύθηκαν» στα μαύρα). Κάτω από το καπό πήρε θέση το πρώτο στάδιο βελτίωσης, που ανεβάζει την απόδοση στα 700 άλογα και 880 Nm ροπής (από 600 ίππους και 800 Nm του εργοστασιακού) και βασίζεται στον εγκέφαλο ABT Engine Control (AEC). Η επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα είναι πλέον ζήτημα 3,3 δλ. (από 3,6), ενώ η τελική ξεπερνά τα 330 χλμ./ώρα κατόπιν αφαίρεσης του ηλεκτρονικού κόφτη.

Διαβάστε επίσης: Audi RS 6 1ου σταδίου στα 786 άλογα! (+video)

Μάλιστα, η συγκεκριμένη βελτίωση του RS 6 είναι ο προπομπός του RS 6-R. Ενός «κτήνους» που φημολογείται πως θα αποδίδει 800+ ίππους και θα διαθέτει ακραία εμφάνιση. Ανυπομονούμε!

Get it on Google Play Download on the App Store