Πώς σας φαίνεται το Toyota GR Yaris σε μαύρο;

Ο ντόρος γύρω από το Toyota GR Yaris δεν έχει κοπάσει ακόμα, ούτε προβλέπεται να συμβεί κάτι τέτοιο σύντομα. Δεν είναι μικρό γεγονός το λανσάρισμα ενός τετρακίνητου rally replica 261 ίππων (272 στην Ιαπωνία), με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης, σε μια εποχή που μόνο το Subaru WRX STI έχει μείνει να θυμίζει τις ένδοξες στιγμές των 90’s.

Δείτε ακόμα: Πώς στέκεται το Toyota GR Yaris δίπλα στην Celica GT-Four;

Στη συντριπτική πλειοψηφία των φωτογραφιών, βλέπουμε το κουπέ Yaris σε άσπρο χρώμα. Στις υπόλοιπες, το είχαμε δει με το καμουφλάζ της Gazoo Racing πριν την επίσημη παρουσίασή του. Καλό και φωτεινό το λευκό, επιτρέποντας στις γραμμές του αμαξώματος να φαίνονται με διαύγεια και δημιουργώντας την κλασική αντίθεση με τις μαύρες ζάντες. Όμως ένας total black συνδυασμός αναδεικνύει την πιο επιθετική, δυναμική και «κακή» πλευρά της κορυφαίας έκδοσης του σουπερμίνι της Toyota.

Το κατάμαυρο GR Yaris που μας «απειλεί» στις φώτο, μας έρχεται από το μουσείο της Toyota στη Γερμανία. Το Toyota Collection φιλοξενεί δημιουργίες της ιαπωνικής εταιρίας από κάθε εποχή, βλέποντας κοντά στο GR ένα Lexus LS400 1ης γενιάς και δυο Celica A20. H αλήθεια, όμως, είναι πως εκτός από τον ήλιο το μαύρο GR τραβά με την ίδια ένταση τα βλέμματα των επισκεπτών.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται ακραίο Toyota Yaris GRMN με 300 ίππους!

Να θυμίσουμε πως οι 261 ίπποι προέρχονται από τον ολοκαίνουργιο τρικύλινδρο 1.6 τούρμπο και καταλήγουν στους τέσσερις τροχούς, μέσω κλασικού 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος τετρακίνησης GR-FOUR. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε λιγότερο από 5,5 δλ. και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store