BMW M6 800 ίππων «ρημάζει» το δρόμο (+video)

Ήδη έχετε μάθει τα πάντα για την ολοκαίνουργια Σειρά 8. To πώς θα είναι η ανοιχτή έκδοση, πόσο κοστίζει η Coupe στην Ελλάδα, τις διαφορές που έχει σε σχέση με την αξέχαστη προκάτοχο, τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζεται. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να λησμονήσουμε τη Μ6;

Δείτε ακόμα: Κατάμαυρος «βίσωνας» η BMW 6 Gran Coupe

H σημερινή «Βαυαρή» το απαγορεύει ρητά και αντιστρέφει τους ρόλους, καθώς με 800 ίππους θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε την 8αρα. Η αύξηση 240 αλόγων σε σχέση με τα εργοστασιακά νούμερα δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση για τον twinturbo V8 των 4.4 λίτρων, ο οποίος άλλωστε αποτέλεσε τη βάση και για το μοτέρ της νέας 8 Coupe. Οι αναβαθμίσεις της HPΤ αφορούν στο κλασικό τρίπτυχο εισαγωγή-εγκέφαλο-εξαγωγή, με την ECU της Bosch να αναλαμβάνει την διαχείριση και το ολοκληρωμένο σύστημα εξαγωγής της Dahler να φροντίζει για την ακουστική πανδαισία (για την πολλαπλή εισαγωγής δεν υπάρχουν πληροφορίες).

Εμφανισιακά τη διαφορά φροντίζουν να κάνουν οι μαύρες πινελιές στο αμάξωμα και τις ζάντες, μαζί με τη διακριτική αεροτομή στο χείλος του πορτμπαγκάζ. Δύσκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι το εν λόγω αυτοκίνητο έχει περισσότερη δύναμη από μια Ferrari 488 GTB, ακόμα κι αν το ακούσει. Όταν δει να «ψαρεύει» το πίσω μέρος στα 100+ χλμ./ώρα, όμως, εξαφανίζονται όλες οι αμφιβολίες σχετικά με την ταλαιπωρία που υποβάλλει το οδόστρωμα η κτηνώδης ισχύς της ασπρόμαυρης Μ6.

Διαβάστε επίσης: Σοκαριστική BMW M5 Touring 950 ίππων! (+video)

Όπως θα δούμε και στο video, δεν είναι το ιδεατό αυτοκίνητο για αγώνες dragster-ακόμα κι αν πρόκειται για ρολαριστά «ανοίγματα», που κλείνουν κάπως την ψαλίδα με τα τετρακίνητα αυτοκίνητα. Τα 800 άλογα δυσκολεύονται να περάσουν στον δρόμο, κάτι που επιδεινώνει η αναγκαιότητα για απενεργοποίηση του συστήματος ελέγχου της πρόσφυσης. Όπως λέει ο ιδιοκτήτης της, με ενεργοποιημένο το traction control τα ηλεκτρονικά πανικοβάλλονται και «κόβουν» άτσαλα το γκάζι, ακυρώνοντας ουσιαστικά την παραπάνω δύναμη. Οπότε η μόνη επιλογή είναι η απενεργοποίηση και η «χειροκίνητη» τιθάσευση του πίσω μέρους. Δεν είναι ό,τι καλύτερο για το χρονόμετρο, αλλά το θέαμα αποζημιώνει και με το παραπάνω.


Get it on Google Play Download on the App Store