BMW M3 CS με 460 ίππους και τελική 280 χλμ./ώρα (+video)

Η BMW παρουσίασε και επισήμως την M3 CS η οποία αποτελεί την κορυφαία έκδοση της… κορυφαίας M3, ενώ είναι περιορισμένης παραγωγής. Τα νούμερα προκαλούν ίλιγγο, καθώς αποδίδει 460 ίππους και έχει τελική ταχύτητα 280 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη: Τρομακτικά τα αποτελέσματα οπίσθιας σύγκρουσης με 80 χλμ./ώρα (+video)

Η BMW M3 CS αποτελεί ουσιαστικά το alter ego της BMW M4 CS, καθώς έχει τις ίδιες αλλαγές, μόνο που τις παρέχει στο 4θυρο αμάξωμά της. Μιλάμε ουσιαστικά λοιπόν για την πιο πρακτική εκδοχή της M4 CS.

Όπως συμβαίνει λοιπόν και με την έκδοση της M4 CS έτσι και η M3 CS, κάτω από το καπό της έχει τον 3.0 λτ. 6κύλινδρο, twin-turbo βενζινοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 460 ίππους στις 6.250 σ.α.λ. και 600 Nm ροπής από τις 4.000 έως και τις 5.380 σ.α.λ. Κάτι που στην πράξη σημαίνει 10 παραπάνω ίππους και επιπλέον 50 Nm ροπής από την BMW M3 με το Competition Package.

Η δύναμη μεταφέρεται φυσικά στους πίσω τροχούς μέσω του 7τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη M-DCT, το οποίο συμβάλει τα μέγιστα προκειμένου η BMW M3 CS να κάνει 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δλ. με την τελική της να περιορίζεται στα 280 χλμ./ώρα.

Η BMW M3 CS ζυγίζει επίσης 50 κιλά λιγότερο από την «απλή» BMW M3 χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και ανθρακονημάτων, ενώ διαθέτει φυσικά ανάρτηση και διαφορικό M.

Όσον αφορά στην εμφάνισή της, αυτή διαφέρει από την BMW M3 χάρη στην αεροτομή και τον διαχύτη στο πίσω μέρος, τα σκούρα πίσω φώτα και τις ανασχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου (19 ιντσών εμπρός και 20 ιντσών πίσω).

Διαφορές υπάρχουν και στο εσωτερικό, το οποίο είναι ντυμένο με γενναίες δόσεις αλκαντάρας, ενώ διαθέτει και ειδικά λογότυπα CS για να θυμίζουν στους επιβάτες την διαφορετικότητα του μοντέλου.

Διαβάστε επίσης: Σπανιότατη BMW Μ3 E30 Evo II πωλείται σε ανάλογη τιμή!

Η BMW M3 CS θα είναι περιορισμένης παραγωγής και θα παραχθεί σε 1.200 μονάδες.

Get it on Google Play Download on the App Store