Νέα Evora Sport προς τιμή της Lotus του James Bond

Η Lotus παρουσιάζει μια special Evora Sport 410, η οποία έρχεται για να γιορτάσει τα 40 χρόνια από την ταινία «James Bond: Ο κατάσκοπος που με αγάπησε», στην οποία πρωταγωνιστούσε η περίφημη αμφίβια Lotus Espit S1 που οδηγούσε ο Ρότζερ Μουρ. Το νέο μοντέλο εμπνέεται από την Lotus του James Bond, ξεχωρίζοντας με τα μοναδικά στοιχεία στην εμφάνιση και το εσωτερικό του.

Ξεκινώντας με το αμάξωμα της επετειακής Lotus Evora, αρχικά η βρετανική φίρμα την εφοδιάζει με μια νέα μαύρη, φτιαγμένη από ανθρακονήματα πόρτα του χώρου αποσκευών, η οποία δίνει μια αίσθηση από παραδοσιακά liftbackμοντέλα, όπως αναφέρει χαρακτηριστική η ίδια η Lotus, θυμίζοντας αυτή της Esprit.

Διαβάστε ακόμα: Αγωνιστική Lotus με μοτέρ Toyota

Παράλληλα, το αμάξωμα της Evora Sport βάφεται σε λευκό χρώμα όπως αυτό της Esprit, διαθέτοντας στο πλάι του και μια μαύρη χαρακτηριστική προστατευτική λωρίδα, ενώ ο εμπρόσθιος προφυλακτήρας είναι βαμμένος μαύρος.

Στο εσωτερικό, η σύνδεση του παρόντος με το παρελθόν γίνεται μέσω της χρήσης της ίδιας, ειδικής επένδυσης στα carbon σπορ καθίσματα της Evora Sport 410 με αυτή των καθισμάτων της Esprit, αλλά και με την προσθήκη κόκκινων ραφών σε όλη την καμπίνα, που επενδύεται με μαύρο αλκαντάρα.

Διαβάστε ακόμα: Αποχαιρετισμός στα όπλα με 1.400 άλογα και 435 χλμ./ώρα τελική

Από εκεί και πέρα, περαιτέρω αλλαγές δεν υπάρχουν και έτσι η επετειακή αυτή Lotus διατηρεί τον 3,5 λίτρων V6 κινητήρα της με μηχανικό υπερσυμπιεστή από την Toyota, ο οποίος αποδίδει 410 άλογα ισχύος και 420 Nm ροπής. Όλη αυτή η δύναμη μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων.

Η Lotus δημιούργησε τη μια και μοναδική αυτή Evora Sport 410 μέσω του τμήματός της Lotus Exclusive. Προς το παρόν το αυτοκίνητο δεν θα πωληθεί, ωστόσο οι «απλές» Evora Sport 410 θα κατασκευαστούν σε 150 μόνο μονάδες. Σε ό,τι αφορά στην b της ταινίας, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια του ιδρυτή της Tesla, του Έλον Μασκ, ο οποίος την είχε αγοράσει το 2013 για 616.000 λίρες Αγγλίας.

Get it on Google Play Download on the App Store