Και πεντάθυρο το κορυφαίο Toyota Yaris GRMN των 210 PS

Τον περασμένο Μάρτιο η Toyota επισημοποίησε το γεγονός πως ετοιμάζει σπορ έκδοση του νέου Yaris η οποία θα ονομάζεται GRMN. Μάλιστα έδωσε τις πρώτες εικόνες του οι οποίες το έδειχναν με τρίθυρο αμάξωμα. Από τις κατασκοπευτικές εικόνες όμως, φαίνεται πως θα το δούμε και ως πεντάθυρο.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως ο κατασκοπευτικός φακός του paultan.org το συνέλαβε επί ισπανικού εδάφους, κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης με πεντάθυρο αμάξωμα. Φαίνεται εξάλλου ξεκάθαρα από τις ζάντες, τα μεγάλα φρένα και την αεροτομή οροφής πως έχουμε να κάνουμε με την κορυφαία έκδοση GRMN.

Όπως είναι λογικό, δεν περιμένουμε αλλαγές στην πεντάθυρη έκδοση του Toyota Yaris GRMN σε σχέση με αυτά που ανακοίνωσε η Toyota για το τρίθυρο μοντέλο, το οποίο θα λανσαριστεί στην Ευρώπη στις αρχές του 2018.

Έτσι και στο πεντάθυρο Yaris GRMN αναμένουμε κάτω από το καπό του υπερτροφοδοτούμενο (με μηχανικό υπερσυμπιεστή) μηχανικό σύνολο 1.8 λτ. απόδοσης 210 ίππων, το οποίο θα συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς. Η Toyota αναφέρει ότι το Yaris GRMN επιτυγχάνει τους καλύτερους χρόνους επιταχύνσεων στην κατηγορία του, τόσο στο 0-100 χλμ./ώρα, όσο και στα 80-120 χλμ./ώρα με τέταρτη ταχύτητα, επομένως κάτι ανάλογο θα ισχύει λογικά και για την πεντάθυρη έκδοση του μοντέλου.

Δείτε επίσης:

Ιαπωνική τρέλα με Toyota GT86 και Nissan GT-R (+videos)

Πολεμικό Toyota Yaris 210 PS με πολιτική περιβολή

Νέο μοτέρ βενζίνης 1.5 λτ. από την Toyota

Get it on Google Play Download on the App Store