Toyota και Mazda διευρύνουν τη συνεργασία τους

Η Mazda ανακοίνωσε και επισήμως λεπτομέρειες σχετικά με την συνεργασία της με την Toyota, κάνοντας λόγο για διεύρυνση της συνεργασίας τους, για ανταλλαγή μεριδίων, αλλά και για εξέλιξη νέων τεχνολογιών που αφορούν στην ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση.

Συγκεκριμένα, οι Ιάπωνες αποφάσισαν τη δημιουργία κοινού εταιρικού σχήματος, με στόχο την ανέγερση εργοστασίου στις ΗΠΑ και την εξέλιξη νέων τεχνολογιών για την ηλεκτροκίνηση, την ασφάλεια, την αυτόνομη οδήγηση και την τεχνολογία επικοινωνίας μεταξύ αυτοκινήτων. 

Η επένδυση των δύο ιαπωνικών εταιρειών αναμένεται να αγγίξει τα 1,6 δισ. δολάρια, με το εργοστάσιο να εκτιμάται ότι θα διαθέτει τη δυνατότητα ετήσιας παραγωγής έως 300.000 αυτοκίνητα.

Όσον αφορά στους εργαζομένους, περίπου 4.000 άτομα θα βρουν θέση εργασίας εκεί. Toyota και Mazda ευελπιστούν ότι η λειτουργία της παραγωγικής μονάδας, θα ξεκινήσει μέσα στο 2021, ενώ θα είναι αφιερωμένη στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Τέλος, η Mazda ανακοίνωσε πως έπειτα από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων αποφασίστηκε η ανταλλαγή μεριδίων των δύο εταιρειών. Έτσι, η Toyota θα αποκτήσει το 5,05% της Mazda και η Mazda το 0,25% της Toyota.

Διαβάστε ακόμη:

Βρήκε τρόπο να πουλήσει το νέο Type R 40% πάνω

Driftάρεις με Nissan 240SX 1.000 PS όταν ξαφνικά… (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store