Πως αποκάλεσε η Rolls-Royce τη Bentley Bentayga;

H Rolls-Royce αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες τη νέα Phantom, η οποία -αναμενόμενα- διαθέτει κορυφαία επίπεδα πολυτελείας, ανέσεων, τεχνολογίας, κ.λπ. Το επόμενο μοντέλο που περιμένουμε από την εν λόγω φίρμα είναι το εξίσου πληθωρικό πρώτο SUV Cullinan, το οποίο θα έρθει άμεσα αντιμέτωπο με τη Bentayga.

Διαβάστε ακόμη: Η Rolls-Royce Sweptail είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο! (+video)

To υπερπολυτελές SUV της Bentley έχει ήδη σημειώσει μεγάλη επιτυχία σε πωλήσεις, αφού το 2016 από τα 11.817 οχήματα που πούλησε η εν λόγω μάρκα τα 5.586 ήταν Bentayga. Γεγονός που ίσως έχει “πειράξει” τον CEO της Rolls-Royce, Torsten Mueller-Oetvoe, ο οποίος δήλωσε στην Automotive News ότι: “Δεν χρησιμοποιούμε αμαξώματα μαζικής παραγωγής. Αυτό μας περιορίζει από σχεδιαστικής πλευράς και περιορίζει τη μαζική αποκλειστικότητα. Δεν θα θέλατε ένα καμουφλαρισμένο (Audi) Q7 σε αυτή την κατηγορία. Θέλετε να έχετε μια πραγματική Rolls-Royce”.

Η αλήθεια όμως είναι κάπου στη μέση. Η Bentley Bentayga βασίζεται στο Audi Q7, όπως και η Rolls-Royce Cullinan θα μοιράζεται διάφορα μέρη από το νέο μεγάλο SUV της BMW, την X7. Άραγε θα υπάρξει κάποια απάντηση από την Audi, ή θα το αφήσουν να περάσει έτσι;

Διαβάστε ακόμη: Βελτιωμένη Bentley Mulsanne τα έχει… 1.100!

Get it on Google Play Download on the App Store