Άνοιξαν οι παραγγελίες για τη νέα Mercedes X-Class

Η Mercedes X-Class, το πρώτο pick-up στην ιστορία της γερμανικής μάρκας, κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και πλέον έχουν ανοίξει οι παραγγελίες της για τις αγορές της Ευρώπης, με το επίσημο λανσάρισμα να έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Νοέμβριο.


Η Mercedes θα προσφέρει τη νέα X-Class σε τρεις εκδόσεις, την Pure που θα προσανατολιστεί περισσότερο προς τους επαγγελματίες, την Progressive με επιπλέον στοιχεία άνεσης και τονισμένο στυλ, αλλά και την Power, η οποία θα είναι και η κορυφαία της γκάμας για τους λάτρεις των αυτοκινήτων ελεύθερου χρόνου.

Διαβάστε ακόμα: Mercedes Concept EQA: Η A-Class του μέλλοντος (+video)

Στο πεδίο των κινητήρων η Mercedes θα προσφέρει την X 220 d με 2,3 λίτρων diesel μοτέρ 163 ίππων, αλλά και την X 250 d με την biturbo έκδοση του κινητήρα αυτού που έχει ισχύ 190 ίππων. Στα μέσα του 2018 θα προστεθεί και ισχυρότερη έκδοση με V6 diesel κινητήρα και απόδοση 258 ίππων. (Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες)

Επίσης στα χαρακτηριστικά της νέας X-Class, που θυμίζουμε ότι έχει πολλά κοινά με το Nissan Navara, περιλαμβάνεται και η απόσταση από το έδαφος των 202 χλστ. (221 χλστ με την υπερυψωμένη ανάρτηση), αλλά και το ωφέλιμο φορτίο που κυμαίνεται από 991 έως 1.042 κιλά.

Διαβάστε ακόμα: Παντός εδάφους Mercedes E-Class All Terrain 4×4² (+video)

Το επίσημο λανσάρισμα του αυτοκινήτου θα γίνει στην Ευρώπη όπως προείπαμε τον Νοέμβριο. Στις αρχές του 2018 θα ακολουθήσουν οι αγορές της Νότια Αφρικής, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Στις αρχές του 2019 η X-Class θα διατεθεί και στην Αργεντινή και τη Βραζιλία. Τιμολογιακά, το κόστος στη Γερμανία είναι από 37.294 ευρώ.


Get it on Google Play Download on the App Store