Οι Τούρκοι ετοιμάζουν το δικό τους Tesla

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Τούρκος  πρόερδρος Ταγίπ Ερντογάν έκανε δηλώσεις σχετικά με την πρόθεση της χώρας του να δημιουργήσει μία νέα μάρκα αυτοκινήτου, η οποία μάλιστα θα κατασκευάσει και το πρώτο 100% τούρκικο αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: Έλληνες οδηγοί: Βρίζουμε, τρέχουμε αλλά…είμαστε οι καλύτεροι (+video)

Και αυτό όπως λένε οι πληροφορίες μας από την γείτονα χώρα θα είναι 100% ηλεκτρικό. Τ0 2019 θα κάνει την εμφάνισή του ως πρωτότυπο και το 2021, σύμφωνα με το αυστηρό χρονοδιάγραμμα των Τούρκων, θα είναι έτοιμη η έκδοση παραγωγής του.

Το πρότζεκτ των Τούρκων είναι ένα «όνειρο» που έχουν την ικανότητα να το κάνουν πραγματικότητα. Μπορεί και στο παρελθόν να έχουν βγάλει αυτοκίνητα δικά τους, αλλά ποτέ δεν ήταν 100% Τούρκικα, αλλά συνεργασίες με άλλες εταιρείες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην Τουρκία έχουν εργοστάσια παραγωγής οι Hyundai, Honda, Toyota, Ford και Renault, κάτι που τους έχει δώσει τεράστια τεχνογνωσία στην κατασκευή αυτοκινήτων.

Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα και χειρότερα χρώματα για την μεταπώληση του αυτοκινήτου

Βέβαι, πλέον δεν μιλάνε απλώς για μία νέα μάρκα και ένα νέο αυτοκίνητο αλλά για ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θα μπορεί να χτυπήσει την Tesla και όχι μόνο. Ο στόχος τους λοιπόν μοιάζει μεγαλεπήβολος αλλά δείχνουν αποφασισμένοι να τον καταφέρουν.

Get it on Google Play Download on the App Store