Απίστευτο ποσό για αυτή τη Ferrari 250 GT California Spider

Η αλήθεια είναι πως μερικά από τα πλέον ακριβά και πολυπόθητα αυτοκίνητα εκεί έξω είναι οι Ferrari και όχι άδικα. Είναι όμως κάποιες οι οποίες όταν έρθει η στιγμή να αλλάξουν χέρια, παίζονται μεγάλα ποσά και αυτή η Ferrari 250 GT California Spider το επιβεβαιώνει εμφατικά.

Δείτε ακόμη: Ferrari 288 GTO πουλήθηκε σε εξωφρενική τιμή

Και αυτό γιατί πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s ένα εκατομμύριο πάνω από την αρχική εκτίμηση. Και δεν μιλάμε για καμιά εκτίμηση χαμηλή αλλά για 14 -17 εκατομμύρια δολάρια.

Τελικά, ο καινούργιος ιδιοκτήτης χρειάστηκε να αποχωριστεί 17.990.000 δολάρια (περίπου 15.000.000 ευρώ), προκειμένου να την κάνει δική του.

Το γιατί είναι τόσο ακριβή αυτή η Ferrari 250 GT California Spider δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε ιδιαιτέρως. Αρκεί να πούμε πως είναι μόλις μία από τις οκτώ συνολικά που κατασκευάστηκαν με αλουμινένιο αμάξωμα, έχει συμμετάσχει στο LeMans το 1959 και φυσικά είναι σε άψογη κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Τι αλλάζει στην Alfa Romeo 4C;

Για την ιστορία να πούμε πως η εικονιζόμενη Ferrari 250 GT LWB California Spider Competizione, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, είχε αριθμό πλαισίου 1451 GT και ήταν η δεύτερη από τις οκτώ που κύλησαν από το εργοστάσιο.

Get it on Google Play Download on the App Store