Πότε θα παρουσιαστεί το νέο Renault Clio;

Η τέταρτη γενιά του Renault Clio ξεκίνησε να παράγεται στα τέλη του 2012 και ήδη έχει δεχθεί το αναμενόμενο φρεσκάρισμα. Με τον ανταγωνισμό να έχει περάσει στην επόμενη γενιά (Citroen C3, Ford Fiesta, Nissan Micra, SEAT Ibiza, Volkswagen Polo), στην Renault εργάζονται εντατικά για να παρουσιάσουν την πέμπτη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου.

Διαβάστε ακόμα: Νέος κινητήρας Renault 1.3 TCe με 115 – 160 ίππους

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το νέο Renault Clio θα παρουσιαστεί “εντός έδρας” στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο με τις πωλήσεις του να ξεκινούν λίγους μήνες μετά.

Βάση θα αποτελέσει μία βελτιωμένη εκδοχή της πλατφόρμας CMF-B και στόχος των ανθρώπων της Renault είναι να περιοριστεί το βάρος ώστε να βελτιωθούν οι επιδόσεις και να περιοριστούν ακόμα περισσότερο η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων CO2. Το πεντάθυρο αμάξωμα θα παραμένει όπως και η έκδοση Sport Tourer.

Κινητήρες του Renault Clio πέμπτης γενιάς αναμένεται να είναι ο γνωστός 0.9 TCe των 90 ίππων καθώς και ο καινούργιος 1.3 TCe με τους 115 ίππους στη βενζίνη καθώς και ο γνωστός 1.5 dCi με 90 και 110 ίππους στο πετρέλαιο. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι στη βενζίνη θα υπάρχει και έκδοση που θα συνδυάζεται με μικροϋβριδικό σύστημα απόδοσης 48 βολτ για ακόμα καλύτερη κατανάλωση. Φυσικά αργότερα θα ακολουθήσει και η “καυτή” έκδοση Renault Sport.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Renault Clio 0.9 TCe 90hp

Σχεδιαστικά αναμένουμε την ενσωμάτωση της νέας φιλοσοφίας της Renault που είδαμε στα Megane και Talisman με τα φωτιστικά σώματα σχεδίασης σε σχήμα “C”. Νέα αναμένεται να είναι και η καμπίνα στην οποία θα ενσωματωθεί και η μεγαλύτερη οθόνη του Megane.

Get it on Google Play Download on the App Store