Τέλος οι V6 για την Mercedes

Η Mercedes φημίζεται για τους V6 κινητήρες της ωστόσο το μέλλον της προβλέπεται διαφορετικό με επιστροφή στο… παρελθόν. Η έλευση της νέας Mercedes CLS στις εκδόσεις CLS450 και CLS53 AMG σηματοδοτούν την έναρξη της παραγωγής του καινούργιου εξακύλινδρου εν σειρά με κωδική ονομασία M256 που αποδίδει 362 και 429 ίππους αντίστοιχα.


Διαβάστε ακόμα: Νέα Mercedes-Benz CLS

Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι ιθύνοντες της Mercedes κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ ο συγκεκριμένος κινητήρας αποτελεί την αρχή ενός σχεδίου σταδιακής αντικατάστασης των V6 με εξακύλινδρους εν σειρά κινητήρες για όλη τη γκάμα των μεγάλων μοντέλων της φίρμας.

Βασικός λόγος αποτελεί η οικονομία στην εξέλιξη και στην παραγωγή καθώς ένας εξακύλινδρος σε σειρά μπορεί να κατασκευαστεί στην ίδια γραμμή παραγωγής με τους τετρακύλινδρους ενώ ένας V6 χρειάζεται δική του γραμμή. Σαφέστατα ένας V6 μοιράζεται πολλά κοινά με έναν V8 κινητήρα όμως οι V8 λόγω του downsizing έχουν αρχίσει να περιορίζονται σημαντικά ακόμα και σε εταιρίες όπως η Mercedes.

Δείτε ακόμα: Οι τιμές της Mercedes CLS 2018

Έτσι η Mercedes μαζί με την BMW αναμένεται να έχουν τα πρωτεία στην κατασκευή εξακύλινδρων εν σειρά κινητήρων, όπως άλλωστε γίνονταν και στο παρελθόν.

Get it on Google Play Download on the App Store