Έτοιμο το νέο Hyundai Accent

Μετά τη ρώσικη εκδοχή του που σας παρουσιάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα (Hyundai Solaris), το νέο Accent παρουσιάζεται στη νέα του γενιά (5η στη σειρά) έχοντας μια νέα, πιο μοντέρνα και δυναμική σχεδίαση, αλλά και έναν αναβαθμισμένο 1.600άρη κινητήρα βενζίνης.

Στο κομμάτι της σχεδίασης, όπως είχαμε δει και στο Solaris, το νέο Hyundai Accent ξεχωρίζει με το επιθετικό του εμπρόσθιο τμήμα, που ενσωματώνει μια μεγάλη χρωμιωμένη γρίλια για τη μάσκα, πιο «αιχμηρά» εμπρός και πίσω φώτα, έντονα νεύρα στο πλάι, αλλά και α αλά 4θυρου κουπέ σχεδίαση στο πίσω μέρος.

Διαβάστε ακόμα: Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Hyundai i30 (+video)

Εσωτερικά, η εικόνα είναι σύγχρονη αλλά χωρίς μεγάλες σχεδιαστικές… εξάρσεις, με την έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών για το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων να ξεχωρίζει πάνω στην κονσόλα.

Στο κινητήρα, σε αντίθεση με το ρώσικο «αδερφό» του που διατίθεται με 1.400άρι μοτέρ 100 ίππων και 1.600άρι 123 ίππων, το νέο Accent που θα διατεθεί στην αγορά της Βορείου Αμερικής, έρχεται με έναν ανανεωμένο ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων με 132 άλογα ισχύος και 161 Nm ροπής. Στα κιβώτια, το νέο Accent θα σταδιοδρομήσει είτε με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με ένα 6άρι αυτόματο.

Διαβάστε ακόμα: Τα 3 πιο φθηνά μικρά diesel αυτοκίνητα της αγοράς

Σύμφωνα με τη Hyundai, λόγω του αναβαθμισμένου κινητήρα υπάρχει ελαφριά βελτίωση στις επιδόσεις και κυρίως στις ρεπρίζ, ενώ επιπλέον αυτών, ύστερα από μια σειρά από βελτιώσεις στον κινητήρα αλλά και λόγω ενός νέου εγκεφάλου, η κατανάλωση είναι χαμηλότερη κατά 7% σε σχέση με τον προηγούμενο 1.600άρη.

Αρκετή δουλειά έχει γίνει από τη Hyundai ώστε το Accent να προσφέρει περισσότερα στο πεδίο της ασφάλειας, τοποθετώντας νέου τύπου πλαϊνούς αερόσακους, ενισχύοντας το αμάξωμα σε καίρια σημεία, αλλά και προσθέτοντας στοιχεία όπως σύστημα αυτόματης πέδησης και κάμερα οπισθοπορείας.

Get it on Google Play Download on the App Store