Αργεί ακόμα το «αγροτικό» της Hyundai

Η Hyundai, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, ετοιμάζει το πρώτο pick-up της ιστορίας της το οποίο ήδη έχει λάβει το «πράσινο» φως για να μπει στην παραγωγή. Όμως, νέες πληροφορίες από το εξωτερικό κάνουν λόγο ότι το νέο μοντέλο θα αργήσει ακόμη αφού αναμένεται στην αγορά μετά το 2020.

Το πρώτο pick-up της Hyundai θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο Santa Cruz που είχε παρουσιάσει η εταιρεία στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το 2015. Ως πρωτότυπο, έφερε έναν 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα 190 ίππων ισχύος και 406 Nm ροπής, που συνδυαζόταν με τετρακίνηση.

Στόχος της Hyundai είναι το νέο μοντέλο να είναι ένα παραδοσιακό pick-up, που θα ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Toyota Hilux και το Ford Ranger και θα έχει εκδόσεις 4X2 και 4Χ4, για να καλύψει όλες τις ανάγκες. Σίγουρα θα είναι διπλοκάμπινο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και έκδοση με μακριά καμπίνα και μονή ή αντικριστά ανοιγόμενες πλαϊνές πόρτες.

Ωστόσο και παρά την ύπαρξη του πρωτότυπου, η έκδοση παραγωγής θα αργήσει ακόμη να έρθει, αφού ο Γενικός Διευθυντής της Hyundai Αυστραλίας κ. Scott Grant, αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι το pick-up θα έρθει στην αγορά το 2020. Με το δεδομένο ότι το πρωτότυπο έχει παρουσιαστεί το 2015, υπάρχει ένα μεγάλο κενό ανάμεσα σε αυτό και το μοντέλο παραγωγής, που δεν αποκλείεται να σημαίνει ότι θα αλλάξουν πολλά μεταξύ των δύο μοντέλων. 

Διαβάστε ακόμα: 

Ανανεωμένο Hyundai i10: Τιμές και εξοπλισμός 

Στην Ελλάδα το νέο Hyundai Tucson

Ένα Hyundai Santa Fe κατακτά την Ανταρκτική (+video)

 

Get it on Google Play Download on the App Store